לנוע בסביבת חלל במציאות מדומה, משמע להשתחרר מכבלי כדור הארץ וכוח הכבידה ולהיכנס לעולם קסום אחר. נשמע מעניין? אז זה לא רק מעניין ומהנה, אלא גם שימושי למטרות שונות והטכנולוגיה שמאפשרת זו זמינה כאן ועכשיו.
חלל במציאות מדומה – לפתוח אפשרויות חדשות
מה עושים עם זה? אינספור דברים, בתחומים כגון הדרכה, פרסום או בידור. לדוגמה: בשיחות ועידה ניתן כידוע לבחור תמונה כרקע. אך אפשר גם להזניק זאת קדימה, עם קיום מפגש עסקי "בחלל". כל מה שדרוש לשם כך הוא ציוד לא רב ולא יקר במיוחד, כגון משקפי מציאות מדומה. וזו לא חייבת להיות חוויה סטאטית – באופן דומה, ניתן לעשות סימולציה של טיסה בחלל במציאות מדומה, תוך תנועה חופשית לכיוונים שונים. NASA משתמשת מזה שנים במציאות מדומה לאימון אסטרונאוטים וזה אומר כמובן הדמיות של סביבת חלל במציאות מדומה.
טכנולוגיות בשלות ומגוונות
מציאות מדומה איננה דבר שרוב האנשים הפרטיים או העסקים משתמשים בו באופן שגרתי. אך אל תתנו לזה להטעות אתכם – תחום הפקת סרטי 360 מעלות, ותחום המציאות המדומה ככלל צבר שנים לא מעטות של פיתוח ושכלול ויש כיום לא מעט טכנולוגיות בשלות בעולם זה, שתוכלו להרשות לעצמכם לשימוש פרטי או עסקי. לא פעם, טכנולוגיות שמפותחות בגופים אקדמיים או אחרים שהם עתירי תקציבים וידע, כמו נאסא, מגיעות לבסוף גם לציבור הרחב. זה אכן המצב לגבי מציאות מדומה בכלל. תחום זה ניזון בהתמדה מאינספור מקורות מחקריים ועסקיים, אשר משפרים אותו, מרחיבים אפשרויות ומוזילים את כל הקשור בכך.
בנוסף למציאות מדומה, שבה הסביבה כולה וירטואלית, סביבת חלל עשויה להיות מוצגת גם בדרכים שקרובות לכך. זו עשויה להיות מציאות רבודה (Augmented Reality או AR) שבה מציגים על תמונת הסביבה הפיזית גם אובייקטים שיוצרו במחשב. זו עשויה להיות גם מציאות משולבת (mixed reality) שבה ישנה אינטראקציה מתוחכמת בין שתי הסביבות – הפיזית והוירטואלית. דוגמה פשוטה לכך, מספקת אפליקציה לצפייה בכוכבים. בעזרתה, ניתן להסתכל לתוך החלל היישר מכדור הארץ ולראות הדמיה של הכוכבים. כל זאת, במקומם האמיתי ואפילו בשעות היום.
ישנה גם התפתחות מתמדת לכיוונים חדשים ומעניינים. לדוגמה: אם חלל במציאות מדומה הוא מעין כניסה שלנו לעולם מדומה, הולוגרמה היא הבאת חלק מעולם מדומה "לתוך" העולם שלנו.
חלל במציאות מדומה במבט לעתיד
עולם המציאות המדומה מוסיף ומתפתח בדרכים רבות. הן טכנולוגית והן מבחינת גישות ורעיונות כגון "מטאוורס". כך שברור שעוד נראה בו התפתחויות ואפשרויות חדשות שיפתיעו ויחדשו. בינתיים, כאשר אתם חושבים על מציאות מדומה וטכנולוגיות דומות, כדאי לזכור את החוויה של חלל במציאות מדומה.
אגב, נאסא מציעה בחינם אפליקציה עבור משתמשי Oculus Rift אשר מדמה שיגור טילים שלה לחלל וגם Virtual Backgrounds עבור פגישות וידאו, עם מוטיבים של חלל.