CLOSE

    צור איתנו קשר





    27/07/2020 מאת: Virtualion

    שילוב הולוגרמות באירועים פרונטאליים ווירטואליים

    במיוחד בתקופת הקורונה: כך תגרמו לקהל לזכור אתכם ולבצע את הפעולה הרצויה באמצעות שימוש בהולוגרמות בתקופת הקורונה (ולא רק)

    את ההיסטוריון יובל נוח הררי מיליוני אנשים ברחבי העולם מכירים. הוא עמד על במות אינספור פעמים, מול מאות אלפי אנשים. אך משהו בהרצאת TED שהנחה בוונקובר בשנת 2018 היה יוצא דופן. למרות שהצופים בוונקובר קיבלו את ההרגשה שיובל נוח הררי נמצא איתם באולם, הוא דיבר אליהם ממרחק של 10,000 קילומטר – ממקום הימצאו בתל אביב. כיצד נעשה פה שילוב הולוגרמות באירועים פרונטאליים ווירטואליים?

    לצד הצופים באולם שנחשפו לדמותו של נוח הררי בגודל מלא, הסרטון של ההרצאה הגיע לכמעט חצי מיליון איש שצפו בלחיצת כפתור במה שמרגיש ונראה כמו הרצאת טד רגילה.

    כך נראית ההולגורמה של יובל נוח הררי:

    https://www.youtube.com/watch?v=xHHb7R3kx40&feature=youtu.be

    המקרה הזה ממחיש איך הולוגרמות משמשות כבר כיום לצורך הפקת הרצאות וכנסים זכירים. איך אפשר לרתום אותן כדי לייצר אירועים זכירים בתקופת הקורונה (ולא רק)?

    צרו איתנו קשר, ונחזור אליכם בהקדם:

    הרצאות הולוגרפיות בתקופת הקורונה

    מאז שהקורונה נכנסה לחיינו, הפכו כנסים והרצאות המועברים ב- Zoom לכלי פופולרי במיוחד בקרב מרצים שרוצים לפגוש את הקהל, גם כאשר קרבה פיזית אינה מתאפשרת. במובן הזה השימוש בהולוגרמה לוקח את המפגש הדיגיטלי צעד אחד קדימה, והופך אותו ליותר ריאליסטי מאי פעם.

    הרצאות הולוגרפיות: איך זה בעצם עובד?

    ברמה הבסיסית, המרצה מצולם ע"י ציוד ייעודי שאפשר למקם בכל מקום, במשרד או בחדר העבודה הביתי, באופן שיאפשר לכם לצלם את ההרצאה בלי לצאת הבית. אגב, את הציוד לא חייבים לרכוש – אפשר לייצר הרצאות הולוגרפיות באמצעות השכרת הולוגרמה לאירועים. את התמונה החיה אפשר להקרין על משטח שקוף (כאשר מדובר בהרצאה מול קהל הנמצא פיזית באולם, בזמן שהמרצה מצוי באתר מרוחק). בין אם מדובר בהרצאה מול קהל היושב פיזית באולם או בהרצאה המועברת לקהל ווירטואלי, בשני המקרים ההקרנה ההולוגרפית נתפסת ע"י העין כדמות תלת ממדית ריאליסטית.

    באופן הזה אפקט ה- WOW של ההרצאה ההולגרפית משדרג כל הרצאה או כנס ווירטואלי, והופך אותם לריאליסטים וזכירים בהרבה ביחס להרצאות ווירטואליות אחרות.

    דרכים נוספות לשדרוג האירוע באמצעות הולוגרמות

    כשמדובר על שילוב הולוגרמות באירועים פרונטאליים ווירטואליים, לצד שדרוג הרצאות ווירטואליות בתקופת הקורונה, בשורת ההולגרמות משדרגת גם כנסים ותערוכות פרונטאליות, כמו גם את חווית הרכישה הפרונטאלית, באמצעות שורה של פתרונות חדשניים:

    מאוורר הולוגרמה – מכשיר המציג הולוגרמה צפה בתלת ממד. משמש להצגת מוצרים בצורה ריאליסטית בכנסים ובחנויות.

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=52&v=ZR1G7iCSEhI&feature=emb_logo

    פירמידה תלת ממדית – הצגת הולוגרמה תלת ממדית בתוך פירמידה שקופה. גם במקרה זה אפשר לעשות שימוש בפירמידה בתערוכות, אירועים או חנויות.  

    https://www.youtube.com/watch?v=H86SaYDUoWE

    מוכר ווירטואלי – דמיינו לעצמכם שבכניסה לכנס או לחנות מקבל את פניכם מוכר בעל חזות אנושית, שמראה לכם את המוצר ומדגים כיצד להשתמש בו. המוכר הזה הוא כמובן הולוגרמה ריאליסטית, שמוכרת את המוצר גם כשכל המוכרים בחנות עסוקים.

    מדריך הולוגרמי – יכול לערוך למבקרים סיור מודרך, למשל ברחבי האזורים השונים במוזיאון, ולהסביר על היצירות השונות. אפשר גם לשלב קטעים היסטוריים שיעניקו רקע על היצירה והדמויות המעורבות בה. כך למשל יצרנו עבור מרכז המבקרים בית ויצמן חווית מציאות מדומה שלקחה את המבקרים אחורה בזמן, והעירה לחיים את הנשיא הראשון של ישראל ואת אשתו ורה.  

    https://www.youtube.com/watch?v=sjt9xrcxqoY&feature=emb_logo

    באותה הצורה אפשר להשתמש במדריך ההולגרמי גם למטרות מסחריות, כמו למשל חברת נדל"ן שעורכת סיור מודרך בנכס המוצע למכירה, בדומה לשימושיה הרבים של מציאות מדומה בנדל"ן.

    לנו רק נותר לחכות שהמציאות תחזור לשגרה, ושנוכל לרתום את כוחן של ההולוגרמות ללא כל ההגבלות מסביב. ראוי לציין גם, כי מדובר על טכנולוגיה הנחשבת לפופולרית בתחומים רבים, וכיום ישנה מציאות מדומה לאירועים הנחשבת פופולרית.