CLOSE

    צור איתנו קשר





    31/05/2020 מאת: david

    משקפי מציאות מדומה – מהם, איך בוחרים משקפי VR ומה מומלץ?

    רבות דובר (ועוד ידובר) על טכנולוגיית המציאות המדומה, ועל האופן שבו היא משדרגת את חיינו בקשת רחבה של תחומים: מאימון כוחות ההצלה וסיוע בתהליכי המכירה – ועד כמובן חוויית משחק ריאליסטית ומהנה מאי פעם. הדרך להנאה מלאה מיכולות ה- VR, עוברת בבחירה נכונה של משקפי המציאות המדומה בהתאם לצרכים שלכם. איזה משקפי מציאות מדומה יאפשרו לכם ליהנות מחוויית ה- VR הטובה ביותר?

    משקפי מציאות מדומה, ברמה הכללית, הם אחד הכלים העיקריים באמצעותם ה"קסם" הזה יכול להתקיים – לצד פתרונות משיקים או מקבילים דוגמת קסדת מציאות מדומה. משקפיים אלו מבוססים על עדשות תלת ממדיות, והם עשויים להיות מותאמים מראש לאמצעי צפייה ספציפי: משקפי מציאות מדומה לטלפון, למחשב, לאקס בוקס וכן הלאה. המשקפיים מתוכננים בקפידה על מנת לספק את חוויית הצפייה המושלמת, עם מינימום הפרעה. דוגמה לכך היא משקפיים המכוסים בספוג, ולא בסיליקון, על מנת לחסום את האוויר ולמנוע מצב בו יצטברו על גבי העדשות אדים שיפריעו לנו לראות. רצוי, בהמשך, לבחור משקפיים בעלי גודל מתאים של המסגרת והעדשות (יש שממליצים על 90 אינץ' ומעלה), וכפתור המאפשר בין השאר לכוון את הפוקוס או את מרחק העין מהעדשה.

    משקפי מציאות מדומה, משקפי VR – לחשוב על העתיד

    רכישת משקפי VR ("Virtual Reality") חדשניות מיצרן איכותי וודאי תספק לכם מוצר מצוין. כדאי לקחת בחשבון שהתחום מתקדם וכולל מגוון חידושים טכנולוגיים ומוצרים הנותנים להם ביטוי. לכן, כדאי תמיד להיות בעניינים מבחינת החדשות בתחום, במיוחד לפני שרוכשים משקפי מציאות מדומה. לשם ההמחשה, להלן פרטי מידע מעניינים וגם עדכניים: לפי דיווחים שונים, במהלך השנה אנו עשויים לראות מוצר חדש אותו מפתחת אפל לתחום זה.

    חידוש מעניין שאמור להיכלל בו, לפחות לפי "Bloomberg", הוא שליטה באמצעות תנועות ידיים ועיניים בלבד. המוצר גם עשוי לכלול את "realityOS", או בקיצור "rOS", שהיא מערכת הפעלה חדשה שאפל מפתחת לסביבות מסוג זה. כמו כן, תערוכת ""CES 2023 עסקה רבות במציאות מדומה. בין השאר, "סמסונג", "גוגל" ו-"Qualcomm" הודיעו בה על התחלת שיתוף פעולה בתחום המציאות המדומה וטכנולוגיות הקרובות לה.

    משקפי מציאות מדומה והתמונה שמעבר לכך

    רבים מתבלבלים בין המושגים השונים בתחום זה לבין מושגים הקרובים אליו. לכן, לפני שבוחרים משקפי מציאות מדומה, כדאי להכיר בקצרה שני מונחים בולטים:  

    צרו איתנו קשר, ונחזור אליכם בהקדם:
    •  "Augmented Reality" :"AR", או מציאות רבודה, היא טכנולוגיה של שילוב מראה העולם הפיזי, עם אלמנטים גרפיים ממוחשבים. זאת, בשונה מהסביבה הסגורה של המציאות המדומה, המיוצרת כולה במחשב. היישום הנפוץ והמוכר של AR"", הוא באפליקציות לסמארטפונים. התמונה החיה ממצלמת המכשיר, משולבת עם אלמנטים אותם מייצרת התוכנה.
    • "Mixed Reality": או מציאות משולבת, נמצאת איפשהו באמצע, בין "משקפי "VR לבין גישת "AR". כאן מדובר על "היטמעות" בתוך סביבה ממוחשבת, בשילוב אינטראקציה מסוימת עם הסביבה הפיזית.

    איך עובדת הטכנולוגיות במשקפי ה-VR?

    משקפי מציאות מדומה מורכבים ממספר רכיבים מתקדמים המאפשרים חוויה ויזואלית מרשימה ואינטראקטיבית. הלב של המערכת הוא זוג מסכים המוצבים מול עיני המשתמש, לרוב בטכנולוגיית OLED או LCD בעלת רזולוציה גבוהה. המסכים מציגים תמונה סטריאוסקופית, כלומר תמונה נפרדת עבור כל עין, היוצרת אשליה של עומק ותלת-מימד. העדשות האופטיות ממוקמות בין המסכים לעיניים ומתפקידן למקד ולהרחיב את שדה הראייה, תוך מזעור עיוותים אופטיים. חשיבות רבה נודעת גם לקצב הרענון של המסכים (בד"כ 90Hz ומעלה), שכן קצב איטי מדי עלול לגרום לתחושת בחילה (motion sickness).

    רכיב מפתח נוסף הוא מערך החיישנים האמונים על זיהוי תנועות הראש והגוף של המשתמש, ותרגומן המדויק לסביבה הווירטואלית בזמן אמת. מדובר בשילוב של מצלמות, חיישני תאוצה (accelerometers), ג'ירוסקופים ולעתים גם מגנטומטרים. בחלק מהדגמים החיישנים מובנים במשקפיים עצמם, ואילו באחרים נדרשים גם חיישנים חיצוניים שמוצבים בחדר. ישנם גם משקפי VR המשתמשים במעקב תנועות עיניים להגברת האינטראקציה והמיקוד במתרחש. לבסוף, רמקולים מובנים או אוזניות חיצוניות משלימים את החוויה עם סאונד היקפי מרחבי, וכפתורים ובקרים מאפשרים למשתמש לנווט ולהפעיל פקודות בעולם הווירטואלי. כל הרכיבים הללו משתלבים יחדיו כדי "לשכנע" את המוח שהמשתמש אכן נמצא בסביבה אחרת לגמרי.

    משקפי מציאות מדומה מומלצים במיוחד

    בחירה נכונה של משקפיים היא צעד עיקרי בדרך להגדלת ממד ההנאה מהתהליך. אין כאן תשובה חד משמעית, כאשר מציאת משקפי ה-VR הטובים ביותר עבורכם נגזרת מקריטריונים דוגמת איכות התצוגה, פשטות השימוש וכמובן התקציב. בהתאם לצרכים אלו אפשר לבחור את משקפי המציאות המדומה האידיאליים בשבילכם. מומלץ בכל מקרה לא להתפשר, אלא לבחור במשקפיים של החברות העומדות בחוד החנית בתחום – חלק גדול מהן הן ענקיות טכנולוגיה במלוא מובן המילה. הדגמים הזולים "מדי" עלולים לפגוע בחוויית הצפייה שלכם, להיות פחות מתאימים לשימושים השונים או להחזיק מעמד פרק זמן קצר באופן יחסי.

    כדי להקל על מלאכת הבחירה, אפשר לחלק את משקפי VR לשלוש קטגוריות: משקפיים המצריכים חיבור למחשב גיימינג, משקפי VR המתחברים לקונסולת משחקים או משקפי מציאות מדומה עצמאיים, שלא מצריכים יותר מאשר הורדת אפליקציה לסמארטפון. חלוקה אפשרית נוספת היא בהתאם לסוג המשקפיים, כשהבחירה העיקרית במקרה הזה היא בין משקפיים אנלוגיים, דיגיטליים ומשקפי קונסולה.

    כדי לסייע לכם לבחור בצורה מושכלת, סקרנו את משקפי המציאות המדומה הטובים ביותר בכל אחת משלושת הקטגוריות.

    "Oculus Quest": משקפי מציאות מדומה העצמאיים הטובים ביותר

    משקפי מציאות מדומה Oculus Quest – יתרונות:

    • קונסולה עצמאית
    • פשטות הפעלה
    • עלות סבירה

    חסרונות מרכזיים:

    • הסוללה מחזיקה שעתיים-שלוש
    • דליפת אור בחלק התחתון של המשקפיים

    נתחיל באחד היתרונות הגדולים של אוקולוס קווסט: מדובר במשקפיים עצמאיים. המשמעות היא שבשונה מחלק מהחלופות, לא נשענים על קונסולה או על מחשב גיימינג. אפילו חוטים אין. גם פשטות ההפעלה מהווה יתרון חשוב: כל מה שצריך כדי לצאת לדרך הוא להתקין את האפליקציה על גבי הסמארטפון – ואתם מוכנים לצלול אל תוך עולמות חדשים. העלות עצמה סבירה באופן יחסי ועומד נכון להיום על כ-400$.

    בצד החסרונות, זמן הטעינה הארוך, בסביבות 3-2 שעות, מספיק לשעתיים של הפעלה בערך, מה שאומר שתצטרכו להטעין את המשקפיים בין שימוש לשימוש. בנוסף, ישנם דיווחים על דליפת אור מהחלק התחתון של המשקפיים (במקום המיועד לאף). ואחרי שאמרנו את כל זה, מדובר כנראה במשקפי ה- VR העצמאיים הטובים ביותר שיש בשוק.

    מהם היתרונות והחסרונות של משקפי מציאות מדומה, ביחס לפורמטים אחרים להעברת מידע, הדרכה והמחשה?

    יתרונותחסרונות
    טקסטמאפשרת העברת מידעאין היבט ויזואלי, שהוא שימושי מאוד לבני אדם ולעתים חיוני
    תמונהלעתים "שווה אלף מילים"לא תמיד מספיקה כהסבר
    אינפוגרפיקהמשלבת תמונה וטקסט ואת יתרונותיהםעשויה לסבך שלא לצורך
    סרטוןמאפשר להציג תמונות רבות, תנועה, מראה מזוויות שונות ועוד. לא נוח לחיפוש מידע או גישה לנקודה מבוקשת בסרטון
    מציאות מדומהמשקפי מציאות מדומה עשויים לשלב את כל היתרונותדורש ציוד מיוחד

    משקפי מציאות מדומה

    משקפי מציאות מדומה לקונסולות:  "PlayStation VR"

    משקפי מציאות מדומה לקונסולות "Playstation VR" – יתרונות מרכזיים:

    חסרונות מרכזיים:

    • סנכרון לוקה בחסר בין המצלמה לבקרי התנועה
    • חסימת אור טעונת שיפור

    לא לכולם יש את הרצון או התקציב להשקיע בציוד גיימינג כדי ליהנות מיתרונות המציאות המדומה. במובן הזה משקפי "PlayStation VR" מהווים פתרון ביניים: מצד אחד, לא מדובר בפתרון עצמאי. מצד שני, אין צורך להשקיע בציוד גיימינג יקר, אלא בהשקעה סבירה בקניית משקפי מציאות מדומה שמתחברים לקונסולת ה- "PS4", שנמצאת ממילא בבתים רבים.

    "PlayStation VR" עושה שימוש בבקרי תנועה ומצלמה, שניתנים לרכישה ביחד עם המשקפיים באמצעות מגוון בנדלים. בהתחשב בעובדה שהמשקפיים לא מחוברות למחשב עוצמתי, קצב הריענון משביע רצון וכך גם התצוגה היחסית חלקה של המשקפיים. יתרון נוסף של "PlayStation VR" הוא הגב של סוני, שבא לידי ביטוי בין היתר במבחר רחב של משחקי מציאות מדומה.  

    עם זאת, בחלק מהמשחקים ניכר חוסר סנכרון בין המצלמה לבין בקרי התנועה, שלא מגיבים באופן מדויק. בנוסף, חסימת כניסת האור מבחוץ אינה מושלמת. ועדיין, מדובר במשקפיים בעלי ביצועים גרפיים טובים ומבחר משחקים רחב. הכול ללא צורך בהשקעה מאסיבית, בהנחה שיש לכם או שהתכוונתם לרכוש את ה- "PS4".

     

    משקפי VR המומלצים ביותר למחשב: Oculus Rift S

    יתרונות מרכזיים:

    • רזולוציה גבוהה וקצב ריענון גבוה
    • מעקב Inside out, ללא צורך בחיישנים חיצוניים
    • מבחר משחקים רחב

    חסרונות מרכזיים:

    • מסך LCD ולא OLED
    • קצב ריענון נמוך יותר ביחס ל- Rift הראשון

    משקפי מציאות מדומה אלו נחשבים לאופציה הטובה ביותר למחשבים הודות לתצוגה החדה, לרזולוציה הגבוהה, לקצב הריענון הגבוה ולספריית המשחקים העשירה. מדובר באופציית ה- VR הטובה ביותר במונחי הערך לכסף, כאשר הסכומים שתשלמו עליה הם הוגנים (בסביבות ה- 400$). כל זאת בהנחה כמובן שיש ברשותכם מחשב גיימינג, או שיש לכם נכונות להשקיע במחשב שכזה.

    חווית השימוש ב- Oculus Rift S השתדרגה ביחס לאוקולוס ריפט המקוריים, בין היתר הודות לשימוש במעקב Inside out, שמייתר את הצורך ברכישת חיישנים, בחיבור שלהם ובמקום שהם גוזלים. אחרי שאמרנו את זה, קצב הריענון של ה- Oculus Rift S נמוך במעט מקודמו ובנוסף, נעשה שימוש במסך LCD במקום OLED. ועדיין, ה- Oculus Rift S מספקים את חווית המציאות המדומה הטובה ביותר בתקציב בינוני, עבור משתמשים שיש ברשותם מחשב גיימינג.

    לא חייבים לקנות

    הדגמים שהוצגו כאן הם חלק מהמומלצים ביותר, בהקשר של משקפי מציאות מדומה. המחיר שלהם הוא לא בשמיים, אבל עדיין רבים מעוניינים לחשוב על דרכים לצמצם את העלויות. לנו יש פתרון מצוין עבורכם, והוא השכרת משקפי מציאות מדומה. אם אתם זקוקים למשקפיים (או לציוד VR אחר) באופן חד פעמי או לכל הפחות לעיתים רחוקות – דוגמת אירוע או כנס שאתם עורכים – ניתן לשכור אותם תמורת סכום שווה לכל כיס ובכך להוזיל משמעותית את העלות הכוללת של הארגון.

    כעת, בואו נחדד ונרחיב את ההבדלים וגם נראה כיצד משקפי מציאות מדומה ומציאות מדומה משתלבים:

    מציאות מדומה (virtual)מציאות רבודה (augmented)מציאות משולבת (mixed)
    המיוחד ביחס לאחריםסביבה וירטואלית לגמריהצגת אלמנטים מלאכותיים, על גבי העולם הפיזיאינטראקציה של אלמנטים משתי הסביבות ויכולת ביצוע מניפולציות עליהם
    ציוד נדרשמשקפי מציאות מדומה. מחשב תואם וחזק מספיק.מצלמה, חיישנים שונים ויכולת הרצת אפליקציות. מעשית, זה אומר סמארטפון או כמה רכיבי ציוד אחרים. גם משקפיים למציאות מדומה יכולים להשתלב בכך. מגוון רחב במיוחד של אפשרויות יישום ולכן, גם הציוד שנדרש עבורם מגוון מאוד
    עלויותלא גבוהה במיוחד - מתבטא בעיקר במשקפייםזולות במיוחד, אם משתמשים בסמארטפונים קיימיםטווח גדול, בגלל עושר האפשרויות (אפילו חדר ייעודי שמתוכנן למטרה זו)

    מהם השימושים הבולטים של משקפי מציאות מדומה 

    מעבר לשימוש הידוע בהם עבור משחקי מחשב, משקפי מציאות מדומה נמצאים בשימוש גם למטרות רבות אחרות, בהן

    • ספורט – תרגול ספורטאים בסביבות מדומות, באופן המאפשר שליטה מירבית במתרחש וגם לאסוף נתונים על תגובותיהם.
    • אדריכלות – המחשת מבנים מתוכננים ואף סביבות עירוניות שלמות, באופן שהוא ברור הרבה יותר משרטוטים דו ממדיים או מאיורים.
    • רפואה – רפואה עוסקת במערכות רבות שאינן גלויות לעין, כגון מערכת העצבים. באמצעות משקפי מציאות מדומה ניתן להדריך עליהן באופן מעניין ומפורט. כך גם לגבי הליכים רפואיים מורכבים. ניתן למשל לבצע בשיטה כזו סימולציות ניתוחים, להדרכת סטודנטים לרפואה.
    • פסיכולוגיה – משקפי vrעשויים לסייע גם בהתמודדות עם פחדים. זאת, באמצעות חשיפה הדרגתית להדמיה של המצבים אשר גורמים אותם.
    • טיולים – בעזרת משקפיVR מציאות מדומה יכולה לאפשר גם ביצוע של "טיולים וירטואליים". מאחר שהם "וירטואליים", טיולים כאלה חופשיים ממגבלות רבות שיש בטיול רגיל. כך תוכלו למשל, לטייל לפסגת האוורסט כשאתם בחולצה קצרה ויחפים ולטייל בקלות במעמקי הים או אפילו בכוכב אחר.
    • בטיחות – משקפי המציאות המדומה מתאימים גם עבור לימוד ותרגול של נהלי בטיחות. מחד, ניתן להציג בצורה כזו מגוון רחב של תסריטים מסוכנים. מאידך, ניתן לתרגל תגובות מתאימות למצבים אלה, במסגרת סביבה וירטואלית בטוחה.
    • קליטת עובדים חדשים – הדרכה לעובדים חדשים ותרגול ראשוני שלהם בתהליכי עבודה שונים. למשל בהפעלת מכונה מסוימת.

    משקפי מציאות מדומה שאלות ותשובות

    מומלץ לראות בדיוק מיהי החברה העומדת מאחורי המשקפיים, לעבור על המפרט הטכני שלהם, לראות מיהי אוכלוסיית היעד ולאילו ביקורות זוכים המשקפיים. אם אתם לא יודעים היכן להתחיל, מומלץ ליצור קשר עם חברה הבקיאה בתחום שתוכל להתאים את המשקפיים לצרכים שלכם.
    רצוי לבצע את הרכישה כאשר אתם כבר יודעים מהם השימושים הצפויים לכם במשקפיים, מהסיבה הפשוטה שרוב הדגמים מותאמים מראש לקונסולות או למחשבים (יש גם משקפיים עצמאיים). ידיעה כללית של השימוש הצפוי תאפשר לכם להבין גם מהן התכונות החשובות עבורכם במשקפיים.
    ברמה הכללית, העלות של משקפי מציאות מדומה משתנה בהתאם לסוגם, למפרט הטכני שלהם, לחברה שעומדת מאחוריהם וכן הלאה. תוכלו למצוא משקפיים בסכום של כמה מאות שקלים, אבל גם אלפי שקלים (אפילו כ-6,000-5,000 ש"ח). בדומה למשתנים אחרים המגדירים את מציאות מדומה מחיר, הבחירה בסופו של דבר היא בהתאם לצרכים הנקודתיים שלכם. במאמר שלפניכם סקרנו משקפי VR מומלצים בסכומים הוגנים בהחלט, והוא בהחלט יכול להיות נקודת ההתחלה שלכם.
    יש בהחלט גם משקפי מציאות מדומה לילדים. מבחינת נושא הסיכונים, אין משהו חד משמעי וחמור, ובעיקר מדובר על היבטים כגון משקל ה-"Headset" העלול להכביד על צוואר הילד. מבחינה פסיכולוגית והיבטים נוספים, מחקרים מדעיים לא הובילו למסקנות חד משמעיות. כמו כן, יצרניות המוצרים מוסיפות אזהרות שונות למכשירים. למשל, שהשימוש בהם מותר רק מגיל מסוים. אחד השימושים המעניינים של משקפי מציאות מדומה, הוא להקל על ילדים המגיעים לחדרי מיון ולטיפולים רפואיים לא קלים. הילד עובר לעולם הווירטואלי, המעניין, כחוויה רב חושית. במקביל, נחלשת תשומת ליבו להליך הרפואי.
    טכנולוגיית ההולוגרמות מזכירה מציאות מדומה, בכך שהיא מציגה בפנינו דבר מה שלא באמת נמצא שם. טכנולוגיה זו עשויה לאפשר זאת בצורה מרשימה ביותר, כולל תנועה, אך היא שונה באופן מהותי ממציאות מדומה. בניגוד למציאות מדומה, הולוגרמות מוקרנות לתוך העולם הפיזי וצופים בהן ללא ציוד עזר מיוחד. מחד, זוהי טכנולוגיה מורכבת ויקרה, ביחס למוצרים כגון משקפי מציאות מדומה, המהווים חלק מהציוד לצורך החוויה של מציאות מדומה. מאידך, גם היא מוסיפה להתקדם ולהציג שימושים מרשימים ומעניינים. למשל, דואט של אלביס פרסלי וסלין דיון, שבוצע בתכנית "American Idol". מעבר לעולם הבידור, הולוגרמות יכולות להשתלב במגוון מצבים מעניינים. למשל, בהדרכה או במסגרת סיור מודרך במוזיאון. ניתן להציג פריטים שונים מהעבר באופן ריאליסטי, דמויות היסטוריות שיספרו על העבר ועוד.
    "Consumer Electronics Show", או "CES", היא תערוכת אלקטרוניקה בולטת מאוד, אשר מתקיימת בכל חודש ינואר בלאס וגאס כבר שנים רבות. מה שמתרחש ומתחדש בה, מוכרז ומושמע, והוא תמיד מעניין בהקשר של טכנולוגיות ומוצרים, אשר יוצאים לשוק בהמשך השנה. כאמור, מדובר כאמור על התמקדות ב-"Consumer", כך שהמידע המוצג בתערוכה רלוונטי בהחלט גם לצרכני מוצרים אלה ולכל מי שמתעניין בהם כדוגמת חובבי משחקי מחשב. כמו כן, למרות שהתערוכה עוסקת באלקטרוניקה צרכנית, יש בה דגש חזק על חידושים טכנולוגיים. משקפי מציאות מדומה עדיין נמצאים בחזית החדשנות של הטכנולוגיה הצרכנית. כמו כן, בתערוכה גם מוכרזים מוצרים מעניינים רבים. לשם ההמחשה, בין המוצרים שהוצגו בה לראשונה, נמצאים קונסולת המשחקים "Xbox" ומכשיר ה-"DVD".
    משקפי vr לא אמורים להזיק לעיניים או בכלל מבחינה בריאותית. ניתן לראות בהם מכשיר שדומה עקרונית לכל צג אחר שבו מסתכלים מקרוב, כגון צג הסמארטפון או הטלביזיה. אם מגזימים, זה בוודאי לא טוב לעיניים. אך לא בגלל המכשיר עצמו כאמור, אלא בגלל אופן השימוש. חשדות לגבי סיכונים מסוגים שונים עלו עם השנים, אם כי לא היה ואין כיום שום סיכון מיוחד, ככל הידוע. דוגמה בולטת למקרה יוצא דופן מסוג זה התרחשה בשנת 2021, עם קריאה מצד פייסבוק להחזרת (ריקול) מעל ל-4 מיליון קסדות מסוג Oculus Quest 2. זאת, בעקבות תלונות על סימפטומים דמויי אלרגיה כגון פריחה בעור.
    כשם שניתן ליצור סביבה עבור משקפי מציאות מדומה באמצעות גרפיקה ממוחשבת (כמו במשחקי מחשב), כך ניתן ליצור אותה גם מצילומים, סרטונים ושילובים שונים של חומרים כאלה. אם משלבים את ההסרטה הרגילה עם הרעיון של מציאות מדומה, מגיעים באופן טבעי להצגת סרטים או ווידאו ב-360 מעלות. כלומר, האפשרות לצפות באמצעות משקפיים כאלה בסרטון, תוך יכולת לשנות את זווית הצפייה באמצעות הזזת הראש. על ידי הרחבה כזו של VR מציאות מדומה מוזנקת לרמה חדשה ומרתקת. חשוב לציין שיצירת סרטונים כאלה היא מומחיות מיוחדת, אשר דורשת מצלמות ייעודיות וכמובן ידע מקצועי רב. כולל לגבי תהליכי הצילום והעריכה. תוכלו להתרשם מכך באופן בסיסי בצפייה בסרטונים כאלה באתרים כגון יוטיוב. אך ברור שמלוא החוויה שגלומה בכך, מושגת באמצעות המשקפיים.
    רבים שמעו בשנים האחרונות על המונח מטאוורס (מטברס או Metaverse באנגלית). משקפי מציאות מדומה הם בין המושגים המרכזיים שקשורים לכך. אבל מהו מטאוורס? אולי גם שמתם לב לחברה "חדשה" בשם Meta Platforms? ובכן, זהו בעצם שמה החדש של חברת פייסבוק, אשר היא גם המקדמת העיקרית של רעיון המטאוורס. מדובר על הרחבה של השימוש בציוד כגון משקפי מציאות מדומה. מדברים בהקשר זה למשל על האינטרנט העתידי, כסביבה וירטואלית שכולה תלת ממדית ומקיפה את שדה הראייה של הגולש. כרגע דברים אלה הם יותר ברמה של חזון יפה לעתיד. אם כי יש כבר ניסיונות ראשונים בכיוון זה, כגון משחק המחשב horizon worlds של פייסבוק.

    אז מה הבחירה שלכם? כל שנשאר הוא לקבל החלטה, ולצלול אל תוך עולמות ה- VR בדרך שהכי נכונה עבורכם. תיהנו!