CLOSE

    צור איתנו קשר





    16/11/2020 מאת: Virtualion

    5 אפליקציות מציאות רבודה שמשנות את המציאות לטובה

    בשנים האחרונות הולכת ומתפתחת טכנולוגיית המציאות הרבודה. אספנו עבורכם חמש אפליקציות מציאות רבודה שיאפשרו לכם לעשות בה שימוש כדי לשדרג את חיי היומיום.

    זוכרים את פוקימון גו, האפליקציה ששיגעה את העולם (בתקופה שעוד היה מותר לצאת החוצה בלי מסיכה) וגרמה לכולנו לרדוף אחרי פוקימונים ברחובות? זוהי רק דוגמה אחת לעושר של אפליקציות בשדה המשחק כיום. מאז הטכנולוגיה של מציאות רבודה משדרגת את החיים במגוון רחב של תחומים. הנה כמה מהאפליקציות שיכולות להוסיף רובד חדש של עניין למציאות היומיומית שלכם.

    עם האפליקציה הזו, תמיד תדעו לאן ללכת. גם בחו"ל

    נמצאים במקום לא מוכר בחו"ל, ורוצים לגלות מה יש סביבכם ולאן ללכת? כל מה שצריך לעשות הוא להוריד את האפליקציה World Around Me (או בקיצור, WAM) ולכוון את מצלמת הסמארטפון לכיוון אליו אתם הולכים – והאפליקציה תקפיץ על גבי המסך את המקומות שאתם צפויים לפגוש: ממסעדות וחנויות – ועד כספומטים ומוזיאונים. המידע כולל בין היתר את שעות הפתיחה, המרחק שלכם מהיעד, מחירים, תמונות וביקורות. באפליקציה של WAM נעשה שימוש במעל ל- 200 מדינות, וכבר בשנת 2017 היא הוכתרה בתור האפליקציה הטובה ביותר בחנות האפליקציות של גוגל.

     

    צרו איתנו קשר, ונחזור אליכם בהקדם:

    לחקור מומיה עתיקה אצלכם בסלון

    לקרוא ספרים על תרבויות עתיקות? זה נחמד. להביא את התרבויות האלה אליכם לסלון – זה כבר סיפור אחר לגמרי. באתר כתבנו כבר על הקשר בין טכנולוגיות המציאות השונות לבין מוזיאונים, כמו במקרה של סיור וירטואלי במוזיאון, אבל האפליקציה הבאה לוקחת את זה כמה צעדים קדימה. האפליקציה Civilisations AR של BBC נכנסת לתמונה. במקום לקרוא על מומיות מתקופת מצרים העתיקה, בעזרת טכנולוגיית המציאות הרבודה וכמה אפליקציות מציאות רבודה, אפשר לחקור מומיה אצלכם בסלון: לסובב, להגדיל ואפילו לראות מה יש בתוכה באמצעות פונקציית ראיית הרנטגן. בו זמנית אפשר לשמוע הסברים על ההיסטוריה של המומיה. האפליקציה מאפשרת לכם לחקור 30 יצירות היסטוריות, ולחוות מקרוב את הציוויליזציות שהפכו את האנושות למה שהיא היום.

     

    להפוך את המוזיאון למגרש משחקים

    על פי מחקרים שונים, אחת מדרכי הלימוד היעילות ביותר היא למידה באמצעות משחק. הדבר מסביר את העלייה בפופולאריות של פתרונות משחוק בחינוך, כאשר המציאות הרבודה משחקת בכך תפקיד מרכזי. הולכים עם הילדים למוזיאון? אפליקציית AR יכולה להפוך אותו למגרש משחקים ענק, שיאפשר לילד ללמוד תוך כדי משחק. מתוך הבנה זו פיתחנו בסטודיו virtualion אפליקציית מציאות רבודה עבור פלנתניה – מרכז המדע, החלל והתרבות בנתניה.

    הרעיון הוא כזה: הביקור במוזיאון מתבצע בעזרת טאבלט. בכל אזור במוזיאון אליו מגיע הילד או קבוצת ילדים עם הטאבלטים, יופיעו שאלות הקשורות למיצגים הנמצאים בסביבתם. הילדים יוכלו להתחרות ביניהם ולזכות בנקודות ועל מנת להתקדם במשחק, עליהם לענות בצורה נכונה ובחלק מהמקרים, לסרוק  עם הטאבלט מרקרים (ברקודים) כדי להתקדם לנקודה הבאה וכדי לקבל עוד מידע אודות הנקודה בהם נמצאים . כך זה נראה:

    אפליקציות מציאות רבודה

     

    באותו האופן שבו הופכים את המוזיאון למגרש משחקים, באמצעות אפליקציית מציאות רבודה אפשר להכניס עניין חדש לגמרי גם למדשאות תמימות למראה בפארקים העירונים ובשטחים אורבניים (בערים חכמות בארץ).

     

    מחפשים אפליקציות מציאות רבודה? במקום לשאול את גוגל, תראו לגוגל

    אומרים שכל המידע שאנחנו צריכים נמצא בגוגל. אבל מה אם אנחנו רוצים לקבל מידע על פרח או על עצם כלשהו שאנחנו לא מכירים, ולא יודעים מה להקליד בשורת החיפוש? כל מה שצריך לעשות הוא להוריד את אפליקציית Google Lens, לכוון את המצלמה לאובייקט הרצוי – וגוגל כבר תציג לכם את מה שהיא יודעת עליו. אם תרצו, תקבלו מידע בנוגע לאובייקטים דומים, ואפילו מידע על איפה אפשר לרכוש את האובייקט המדובר.

    אפליקציות מציאות רבודה – גרפיטי ווירטואלי

    לקשקש גרפיטי על קירות זה לא חוקי. אבל גרפיטי וירטואלי? זה כבר סיפור אחר לגמרי. חברות מציאות רבודה הצליחו לפתור גם את הקושי הזה. אפליקציית המציאות הרבודה WallaMe מאפשרת לכם להשאיר מזכרת משלכם על כל קיר, בניין או מדרכה שתרצו – בכל מקום בעולם. לא צריך לבזבז גלונים של צבע, האצבע שלכם כבר תעשה את העבודה. והשוס? את יצירת הפאר המקושקשת שיצרתם תוכלו לתייג, כך שגם אנשים אחרים יוכלו לראות אותה בכל פעם שהם יכוונו את המצלמה של הסמארטפון לכיוון הקיר המדובר. אפשר לחלוק את היצירה עם החברים ואפשר להפוך אותה לציבורית, כך שלכל מי שיכוון את המצלמה לקיר תמים למראה, תצפה הפתעה צבעונית.

     

    אנחנו בעיצומה של תקופה שבה קשה לדעת מה יוליד יום. בתוך חוסר הוודאות, דבר אחד בטוח: לא משנה מה טומן בחובו העתיד, בעזרת טכנולוגיית המציאות הרבודה וגם מציאות מדומה, המציאות תמשיך להיראות יותר ויותר טוב.