מהו מחיר הפקת יישום מציאות מדומה שיבדל את החברה שלכם,
יוביל להגדלת המכירות ויעצים את חווית השימוש של הלקוח?
עולם המציאות המדומה ממשיך להתפתח, לאפשר לחברות וארגונים לשפר יכולות ולהגדיל את המכירות. יישומי מציאות מדומה (VR) מסייעים לחברות להגדיל את המכירות, לשפר את חווית הקנייה, לאמן את העובדים ועוד ועוד. אבל כמה בכלל זה עשוי לעלות לכם? במאמר הבא תקראו את כל מה שחשוב לדעת על מציאות מדומה מחיר, ותבינו למה זו יכולה להיות אחת ההשקעות היותר משתלמות עבור העסק שלכם.
בין יכולות ה-VR:
-
יצירת מרחבי מציאות מדומה
שמאפשרים למשל לערוך ללקוח הפוטנציאלי סיור וירטואלי מוחשי בדירה שקיימת על הנייר, או לאפשר לו לסייר ביעד מרוחק (בעודו נמצא בסוכנות נסיעות בנתניה או רמת גן).
לקריאה נוספת אודות – מציאות מדומה תיירות -
חנויות וירטואליות
המציגות את הפריטים בתלת ממד, ואפילו מאפשרות למדוד אותם כדי לבדוק התאמה. למעשה, הדעה המקובלת והכמעט חד משמעית של השנים האחרונות היא שהעתיד של המסחר הוא באינטרנט ובדיגיטל, ואחד ההיבטים החשובים של כך הוא חנויות וירטואליות מבוססות מציאות מדומה.
-
סימולציות ואימונים וירטואליים
מדמים מצבי אמת, ומצמצמים למינימום את הפער שבין התרגול למציאות. כך למשל אנשי זרועות הביטחון יכולים לבצע סימולציה מוחשית של קרב יריות, ולאחריו לבחון ולנתח את ההתנהלות של כול אחד מהמשתתפים.
- יישומים חברתיים
מרחבים וכנסים ווירטואליים בהם אפשר לפגוש משתתפים אחרים, תוך שילוב תוכן מבוסס וידאו ומודלים בתלת ממד.
היתרונות של עולם המציאות המדומה ברורים ורבים, כמו גם של מציאות מדומה לאירועים, אך נשאלת השאלה – מהי העלות שלהם?
מחיר יישומי מציאות מדומה ומבנה עלויות
העלות של יצירת יישומי מציאות מדומה מבוססת על שלושה רכיבים מרכזיים: אפיון צרכים, עלויות ההפקה וביצוע עבודות תחזוקה ושדרוג. הנה פירוט של כל אחד מהם.
חשיבות האפיון המדויק של הצרכים
מהם הצרכים והבעיות של המשתמש, ואיך יישומי ה- VR יכולים לתת להם מענה חווייתי? כאן נכנס לתמונה מסמך האפיון. על המסמך לכלול את מסע הלקוח בתוך עולם המציאות המדומה, את פירוט הפתרונות השונים ואת התאימות למכשירי VR שונים.
לדוגמה, אם נרצה לייצר אימון ווירטואלי לאנשי זרועות הביטחון, נצטרך לאפיין אותו ולהבין: האם היישום יהיה אינטראקטיבי (יאפשר לצופה לקחת חלק במתרחש), או שרק יאפשר לו לצפות במתרחש? האם הוא יאפשר ריבוי משתתפים (למשל צוות של שוטרים שמנהל קרב ירי)? כמה תרחישים הוא יכלול? ועוד.
ככל שמסמך האפיון יהיה מפורט יותר, כך הוא יעניק מענה מלא יותר ויצמצם למינימום חריגות בלתי צפויות בתקציב.
השורה התחתונה: טווח מחיר האפיון – 12,000-4,000 ש"ח
איך נקבע מחיר יישומי ומשחקי מציאות מדומה?
לאחר האיפיון, מגיע השלב בו מפיקים את הסרטון יש מאין. עלותו מבוססת על שתי צורות תמחור מרכזיות:
- מחיר קבוע – עלות קבועה ולא משתנה. היתרון של צורת תמחור זו היא הוודאות והיכולת לעמוד בתקציב מוגדר מראש. שיטה זו מיועדת בעיקר לפרויקטים בעלי תקציב מוגבל, והצלחתה תלויה במידה רבה במידת הפירוט והדיוק של מסמך האפיון שנוצר בשלב הראשון. תמחור קשיח מהסוג הזה פחות מתאים לפרויקטים גמישים של פיתוח מציאות מדומה, שבהם צצות דרישות נוספות לאורך התהליך.
- מחיר משתנה – עלות ההכנה של יישומי VR מאופיין במקרים רבים בשינויים שמתבצעים תוך כדי תנועה. לעיתים קרובות, לאחר שמקבלי ההחלטות בחברה נחשפים ליכולות המציאות המדומה, הם "מקבלים תיאבון" ומבקשים להוסיף או לשנות חלק מהפיצ'רים. תמחור משתנה מאפשר לתמחר את הפרויקט בהתאם לזמני העבודה המשתנים תוך כדי תנועה, ובאופן הזה לחתור לקבלת התוצאה הטובה ביותר.
אפשר כמובן לשלב בין שתי שיטות התמחור, להגדיר תקציב קבוע לפרויקט + עלות שעות עבודה נוספות, למקרה שיעלו לאורך הדרך דרישות חדשות.
השורה התחתונה: העלות של יישום VR בשיטת התמחור הקבוע, תלוי בסוג התוצר. כך לדוגמה טווח העלויות של חנות VR ינוע בין 100,000-60,000 ש"ח. כמו כן מחיר משחקי מציאות מדומה יחסית פשוטים ב VR/AR ינוע בין 20,000 ש"ח ל 40,000 ש"ח. גם האופן בו אתם מצטיידים בכל הדרוש לחוויית המציאות המדומה משפיע על המחיר. השכרת משקפי מציאות מדומה היא פתרון מצוין אם אתם זקוקים למשקפיים באופן נקודתי, ובכוחה להוזיל עבורכם את העלויות.
ומה לגבי העלויות המשתנות? כאן תיכנס לתמונה המחיר לשעת עבודה, שנע בין 100 ש"ח לבין 200 ש"ח לשעת עבודה.
תחזוקה שדרוג ופוסט פרודקשן
שלב זה כולל תמיכה ביישום ה- VR או הוספת פיצ'רים חדשים. במידה שהתמחור הראשוני כלל תמיכה ותחזוקה, שלב זה לא יהיה כרוך בעלות נוספת לאורך תקופת האחריות.
השורה התחתונה: כאשר מדובר בהוספת פיצ'רים חדשים או במתן תמיכה לאחר תקופת האחריות בהסכם, העלויות תתבסס על תעריף שעתי שנע בממוצע בין 100 ש"ח ל- 300 ש"ח.
אפיון מדויק של הפרויקט יאפשר לכם לתקצב אותו בצורה נכונה, למנוע חריגות מיותרות – ולקבל את התוצאה הטובה ביותר, בדרך להשגת המטרות שהצבתם.
המשיכו לקרוא על הפקת סרט ב-360 מעלות ועלויות!
כותב המאמר הינו דוד בן – משה מנכ"ל סטודיו virtualion לתכנון, הפקה ויצירה של חוויות מציאות מדומה (VR), מציאות רבודה (AR), מיקס ריאליטי (MR)