מכירים את האמרה לפיה יש במציאות יותר ממה שנראה לעין? משקפי מציאות רבודה לוקחים אותה לקצה, עם מגוון חידושים ושדרוגים שיאפשרו לכם לראות את המציאות באור אחר לגמרי.
גם בשנת 2021, טכנולוגיית המציאות הרבודה ממשיכה להתקדם בצעדי ענק. לצד פיתוח אפליקציות מציאות רבודה לטלפונים החכמים, הולכים וצוברים תאוצה משקפי אוגמנטד ריאליטי (מציאות רבודה) – ממש כמו התהליך שעוברים משקפי VR. משקפי AR נכנסים ליותר ויותר תחומים בחיים: משקפי מציאות רבודה שמסייעים לנו לבצע משימות יומיומיות בחיים האישיים או המקצועיים, ואפילו משקפיים שפיתח צבא ארה"ב לכלבים בשטח. אז איזה משקפי אוגמנטד ריאליטי יעשו לנו את שנת 2021? אתם מוזמנים לקרוא את הסקירה וההמלצות שהכנו עבורכם, ולהחליט בעצמכם.
מה זה משקפי מציאות רבודה?
משקפי מציאות רבודה AR, כנובע משמם, הם משקפיים המאפשרים לכל הקסם של מציאות רבודה להתקיים: כלומר, להוסיף אובייקטים וירטואליים כאלה או ארים למציאות ה"אמיתית" שאנחנו רואים דרך המשקפיים אותם אנחנו מרכיבים. נכון להיום רוב היישומים של מציאות רבודה מבוססים על מצלמה (למשל זו של הטלפון החכם) שמציגה את התמונה בעלת הרבדים השונים במהלך השימוש באפליקציה, אבל התחזיות הן שבשנים הקרובות נראה שימוש הולך וגובר גם במשקפיים. הרכבת משקפיים תאפשר לחוות את המציאות הנבנית לנגד עינינו בצורה טוטאלית יותר ובכך תשדרג את ממד ההנאה או את השימושיות של היישומים השונים.
זאת ועוד, החברות הגדולות בשדה של משחקי מציאות רבודה עובדות במרץ על כמה פיתוחים משלימים, שיוכלו לעמוד בקנה אחד עם המשקפיים. כך לדוגמה פייסבוק, שמפתחת חיישנים ללכידת תנועת אצבעות בהם יהיה ניתן להשתמש במקביל במשקפיים או לאביזרים נוספים.
3 משקפי מציאות רבודה מובילים
משקפי מציאות רבודה הכי עצמאיים:
Microsoft HoloLens 2 – להתאמן בעזרת הולוגרמות
משקפי האוגמנטד ריאליטי של מיקרוסופט ממשיכים לשנות את המציאות, עם מגוון שדרוגים שהושקו בגרסה השנייה של המשקפיים. בבסיס מדובר במשקפיים עצמאיים, שלא מצריכים חיבור למחשב. פעולת משקפי מציאות רבודה של מייקרוסופט מבוססת על הקרנת עצמים תלת ממדיים (הולוגרמות) על גבי העדשות החצי שקופות שלהן. באופן זה ניתן להוסיף רבדים שונים למציאות.
למה זה טוב?
משקפי הולולנס 2 מיועדים בעיקר לשימושים עסקיים ומקצועיים, דוגמת ביצוע הדמיות רפואיות, שיתוף פעולה מרחוק, תרגול שמדמה מצבי אמת, שיפור תהליכים בקווי ייצור ועוד. כך למשל בעיצומו של משבר הקורונה, בביה"ח שיבא בתל השומר עשו שימוש במשקפי הולולנס 2 לצורך הכשרת צוותים רפואיים ותפעול מכשור רופאי, דוגמת מכונות הנשמה חדשות.
מאפיינים מרכזיים:
- המשקפיים קלים ונוחים, ומתפקדים כיחידה עצמאית שלא מצריכה חיבור למחשב
- מצוידים בעדשות חצי שקופות עליהן מוקרנות ההולוגרמות
- אפשרות לגעת בהולוגרמות ולהזיז אותן בצורה פשוטה ואינטואיטיבית
- שדה ראייה רחב (52 מעלות בגרסה הנוכחית לעומת 34 מעלות בגרסה הראשונה), מאפשר הצגת יותר הולוגרמות בעת ובעונה אחת
- מצלמה וחיישנים שעוקבים אחרי תנועות המשתמש
- תמיכה במחוות פיזיות ופקודות קוליות
- אפשרות לשתף מידע לצורך שיתוף פעולה בין צוותים
משקפי מציאות רבודה הכי יום-יומיים:
Vuzix Blade Upgraded – מציאות רבודה להמונים
בעוד שרובנו מכירים את הולולנס 2 של מייקרוסופט, חברה אחרת (ואולי קצת פחות מוכרת), מציגה משקפי אוגמנטד ריאליטי שמנסים להגיע לקהל הרחב, ולא רק לחובבי טכנולוגיה. לשם כך פיתחה חברת ווזיקס משקפי מציאות רבודה עם תג מחיר יחסית ידידותי (פחות מ- 1,000$), ועם חזות שמזכירה זוג משקפיים סטנדרטי.
משקפי מציאות רבודה: למה זה טוב?
משקפי המציאות הרבודה של חברת ווזיקס נועדו בעיקר לתצוגה של מידע שימושי על גבי המציאות: מעדכוני מזג אוויר והוראות ניווט ,ועד ביקורת מסעדות או הצגת סרטונים. בגדול, החוויה של משקפי המציאות הרבודה של ווזיקס היא הדבר הכי קרוב ל"להרכיב" את הסמארטפון על העיניים, ומי יודע? למרות שהמשקפיים של ווזיקס מתחברים לטלפון החכם, אולי הם הסנונית ראשונה שתבשר בעתיד על סוף עידן הסמארטפונים.
הגרסה השנייה והמשודרגת של משקפי Vuzix מצוידת בתצוגה דיגיטלית חדה וברורה יותר, שמאפשרת לקרוא את המידע בצורה קלה וברורה. המשקפיים כוללים גם רמקולים מובנים ומנגנון לביטול רעשים.
מאפיינים מרכזיים:
- מצלמת 8 מגה פיקסל עם פוקוס אוטומטי
- שליטה באמצעות פאנל מגע ופקודות קוליות
- רמקולים מובנים המאפשרים לדבר בטלפון ללא אוזניות
- תמיכה במגוון אפליקציות
- הגנה מפני קרני UV
- המשקפיים פועלים באמצעות חיבור לסמארטפון
משקפי מציאות רבודה הכי קלים:
Epson MOVERIO BT-300
למרות שהדור השלישי של משקפי ה- MOVERIO כולל מגוון שדרוגים ביחס לדגמים הקודמים, המשקל שלו נמוך ב- 20% (משקל המשקפיים הוא 69 גרם בלבד) והמראה שלהם מינימליסטי ונטול מסגרת. בין השיפורים אפשר למצוא מסך OLED מבוסס סיליקון (במקום זכוכית) ומעבד Atom X5, המאפשרים להרכבים משקפיים קלים במיוחד המיועדים למגוון שימושים.
למה זה טוב?
ניתן לעשות שימוש במשקפי ה- MOVERIO לצורך הפעלת מגוון יישומי מציאות רבודה ומשחקים, וגם לצורך שימושים עסקיים דוגמת פיקוח אווירי לענפים דוגמת האדריכלות, האבטחה או הבנייה. זאת באמצעות מהדורת הרחפן של המשקפיים, המאפשרת לשלוט ברחפן ולצפות מבעד לעדשות בווידאו שהוא משדר.
מאפיינים מרכזיים:
- תצוגת Si-OLED חדה
- חיי סוללה ארוכים
- שליטה בפעולת המשקפיים באמצעות קונטרולר ייעודי
- אפשרות להוריד מגוון יישומים מחנות האפליקציות של אפסון
- מצלמה, חיישני אור ותנועה ו- GPS שמנטרים את תנועות המשתמש
- חיבור אפשרי למכשירים אחרים באמצעות wi-fi ו- Bluetooth
לא משנה באיזה משקפי מציאות רבודה תבחרו, המציאות שלכם הולכת להיראות הרבה יותר מעניינת בשנה הקרובה…
שאלות חשובות
מה עושים משקפי מציאות רבודה?
משקפי מציאות רבודה מיועדים להציג, בעת הרכבתם, את תמונת המציאות הרבודה: אובייקטיביים המתווספים למציאות בה אנו מבחינים לנגד עינינו. המשקפיים יכולים לבוא על חשבון יישומים שונים של מציאות רבודה, אבל גם במקביל לשימוש בהם, ובכוחם לשדרג משמעותית את החוויה שעוברים המשתמשים.
אילו משקפי AR מומלצים כיום?
ניתן למצוא כיום כמה דגמי משקפיים למציאות רבודה שלוקחים את הטכנולוגיה כמה צעדים קדימה ומספקים את התמונה האיכותית ביותר שאפשר לצפות לה. בסקירה שלנו תמצאו המלצות על משקפיים לשימוש יום-יומי, משקפיים קלים ועוד, כך שתדעו בדיוק מה כדאי לכם לקנות.