CLOSE

    צור איתנו קשר





    26/06/2021 מאת: Virtualion

    הולוגרפיה בהופעות חיות: איך עולם ההופעות הולך להשתנות בעידן שאחרי הקורונה?

    כשפרדי מרקורי מופיע אצלכם בסלון: כך עולם ההולוגרפיה צובר תאוצה, מאפשר לנו לצפות בהולוגרמות ריאליסטיות של אמנים – ולשנות את עולם ההופעות החיות שהכרנו. אז האם הולוגרפיה בהופעות חיות היא הבשורה המשמעותית של עולם ההופעות? ואיך זה קשור לקורונה?

    במהלך הקורונה התרגלנו להיפגש זה עם זה דרך הזום, עם כל היתרונות של קיום מפגשים בלי לקום מהכיסא או לעמוד בפקקים. האם המפגשים הווירטואליים עולים לשלב הבא, ויאפשרו לנו בקרוב לקחת חלק בהופעה ריאליסטית של פרינס בסלון או בחדר השינה?

    כדי לענות על השאלה הזו צריך להכיר את עולם ההולוגרפיה: עולם המאפשר הקרנת דמות תלת ממדית ש"מרחפת" בחלל ונראית ריאליסטית.

    נשמע דמיוני? בדיוק כמו שפעם היינו צריכים ללכת לקולנוע כדי לראות סרט והיום אפשר לצפות בו מול המרקע הענק שבחדר השינה, כך בעזרת הולוגרפיה, הדמויות יוכלו "לצאת" מהמרקע ולהפוך לריאליסטיות יותר מאי פעם.

    איך עולם ההופעות החיות הולך להשתנות?

    במשך למעלה משנה, לא ידענו מתי הקורונה צפויה להיגמר, ומתי נוכל להשתתף באירועים המוניים דוגמת משחקי כדורגל או הופעות חיות. גם כעת, כאשר העולם מראה סימנים של יציאה מהקורונה (טפו, חמסה, בלי נדר ובלי מוטציות), ישנן הגבלות ואנשים רבים עדיין חוששים להגיע לאירועים המוניים. זו אחת הסיבות לעלייה בביקוש של הולוגרמות לאירועים, וגם הופעות כמובן.

    צרו איתנו קשר, ונחזור אליכם בהקדם:

    אז מה עושים? הפילוסוף הרומי סנקה דיבר על מוכנות שפוגשת הזדמנות. הוא קרא לזה מזל, אנחנו קוראים לזה קפיצת מדרגה: מצד אחד העולם ההולוגרפי התפתח בשנים האחרונות, והראה מוכנות לבצע קפיצת מדרגה במסגרת קיום מגוון הופעות חיות. מצד שני העולם האנושי שאחרי הקורונה צמא לפתרונות ווירטואליים שיאפשרו לנו לבצע פעולות שלא חשבנו שהם אפשריים. בשלב הראשון, הפתרונות של הולוגרפיה בהופעות חיות כבר כוללים הופעות של אמנים מפורסמים שאינם בין החיים (דוגמאות בהמשך).

    ובשלב השני? כמו שקניית משקפי מציאות מדומה אפשרית היום לכל בית, כך הטכנולוגיה ההולגרפית תאפשר לנו בעתיד לתקשר עם דמויות מהעבר בלי לצאת מהבית (או אפילו מחדר השינה). וזה כולל שילוב של הולוגרפיות בהופעות חיות.

    הולוגרפיה בהופעות חיות

    הולוגרפיה בהופעות חיות: איך זה עובד?

    נכון להיום, ישנם שלושה סוגים של הולוגרמות בהופעות חיות:

    הקרנה "חיה" – הרעיון הוא להקרין על הבמה דמות שנראית ומרגישה כמו הדבר האמיתי,  כאילו מדובר בדמות בשר ודם, המופיעה מול קהל. בשיטה זו לוקחים שחקן בשר ודם, ובעזרת גרפיקה ממוחשבת הוא "לובש" את צורתו של האמן המפורסם. הדמות מוקרנת על גבי משטח שקוף והתוצאה המתקבלת היא דמות ריאליסטית מכף רגל ועד ראש, שמתנועעת על הבמה בצורה טבעית.

    כך למשל ההולוגרמה של וויטני יוסטון יצאה בשנה שעברה לסיבוב הופעות, שבו היא "קמה לחיים" ושרה את כל הלהיטים הגדולים והמוכרים שלה. הקול של וויטני נלקח מתוך ההופעות שלה, והדמות? מדובר בכפילת גוף שלמדה את תנועותיה של וויטני, ועליה "הולבש" הגוף של וויטני באמצעות גרפיקה ממוחשבת.

    התוצאה לפניכם, מתוך אחת ההופעות בדבלין:

    נו טוב, אתם יודעים מה אומרים. אמנים אף פעם לא מתים. הם רק הופכים להולוגרמות…

    הולוגרמה מוקלטת – צורה נוספת של הולוגרפיה בהופעות חיות היא הקרנת דמות מוקלטת מראש בדוממד. החיסרון של שיטה זו הוא בעובדה שהדמות לא יכולה להתנועע באופן חופשי על הבמה, והיא פחות ריאליסטית בשל הקרנתה בדו-ממד. ועדיין, מדובר בפתרון יעיל להקרנת דמויות שמופיעות עם להקה חיה (למשל, אנחנו סתם זורקים רעיון, איחוד של קווין עם פרדי מרקורי המנוח). כך נראה מופע ההולוגרפיה של אחד מחלוצי הרוקנרול, רוי אורביסון, שהלך לעולמו לפני למעלה משלושה עשורים:

    כך נראית הולוגרמה מוקלטת במוזיאון בית ראשונים הרצליה. בדוגמא זו ניתן לראות כיצד משתמשים בהולוגרמה כחלק ממערך ההדרכה של המוזיאון.

    הולוגרמה מומצאת – בשנים האחרונות מתעצם טרנד הזמרות הווירטואליות שמתהדרות במיליוני עוקבים. השירים שלהן כובשים את המצעדים, ומה שהכי יפה? הן בכלל לא אנושיות. כך למשל האטסונה מיקו היא נערה בת 16 עם קוקיות בצבע טורקיז, שמגיעות עד הברכיים. היא זמרת פופ ווירטואלית שנוצרה על ידי מחשב והפכה לדמות נערצת. הצלחתה של האטסונה מיקו טמונה ביכולת לרכוש תוכנה ולכתוב שירים שהיא תשיר עבור המשתמש. בשלב הבא אפשר להעלות את ההופעה לרשת, והשירים המוצלחים ביותר נכנסים להופעות של האטסונה.

    איך כל זה קשור להולוגרפיה? האטסונה מחממת בתור הולוגרמה את ההופעות של ליידי גאגא:

    באופן הזה כל דמות ווירטואלית שנוצרה במחשב, יכולה להפוך לדמות הולוגרפית ריאליסטית. בכך אפשר ליצור הולוגרמה בהופעות חיות.

     

    איך הולוגרפיות בהופעות חיות צפויות לשנות את עולם התרבות?

    לצד סיבובים מבוססי הולוגרפיה בהופעות חיות, נראה שהעולם מוכן לשלבים הבאים במהפכה ההולוגרפית. בשלב הראשון אנחנו צפויים לראות גם אמנים חיים עושים שימוש בטכנולוגיה, כדי להגיע לקהלים המצויים במקומות מרוחקים. לשם המחשה, כבר בשנה שעברה הצהירה להקת קולדפליי על השהיית סיבוב ההופעות מתוך רצון לחפש דרך אקולוגית יותר להסתובב בעולם. ככל שהטכנולוגיה ההולוגרפית תתפוס תאוצה, כך יותר אמנים צפויים להשתמש בה כדי להגיע לקהלים מסביב לגלובוס, בעידן שבו הריחוק החברתי עדיין לא התפוגג בחלקים רבים בעולם.

    השלב השני של המהפכה אמור להביא את האמנים האהובים אלינו לסלון, באמצעות מכשירי הקרנה ביתיים. ממש כפי שכיום ישנם מקרנים קומפקטיים לשימוש קונבנציונלי כמו הקרנת מצגות או סרטים, כך בעתיד מקרנים הולוגרפיים יוכלו להנחית בסלון הבית דמויות ריאליסטיות למפגשי פנים מול פנים. 

    וזאת רק ההתחלה: באמצעות שילוב של טכנולוגיית ההולוגרפיה וטכנולוגיות בינה מלאכותית, יתכן שממש בקרוב לדבר עם דמויות ריאליסטיות להפליא שהלכו לעולמן, מקרובי משפחה אהובים ועד דמויות מפורסמות בהיסטוריה, דוגמת אלברט איינשטיין או בנימין זאב הרצל. אם תרצו, אין זו אגדה – אלא הקרנה ריאליסטית.