הפופולריות של המציאות המדומה עלתה בצורה משמעותית בשנים האחרונות, בין השאר בזכות פיתוחים טכנולוגיים והרחבת השימושים האפשריים שלה. מציאות מדומה מציעה כיום שורה ארוכה של שימושים. היא למעשה לוקחת אותנו לסביבה וירטואלית או מדומה, וגורמת לנו להרגיש כאילו אנחנו חלק בלתי נפרד ממנה. סיור וירטואלי במגוון מקומות ויעדים, למטרות שונות, הוא אחת המילים האחרונות בתחום והוא הופך לאומנות של ממש בעזרת מיטב הטכנולוגיה המוצעת כיום. הנה כל מה שחשוב שתדעו על סיורים וירטואליים והאפשרויות שהם מציעים.
כך מתבצע סיור וירטואלי במציאות מדומה
סיור וירטואלי המוכן עבורנו באמצעים הטכנולוגיים המתקדמים של מציאות מדומה הוא סיור לכל דבר ועניין, עם הבדל משמעותי אחד: אנחנו לא באמת נמצאים במקום בו אנחנו מסיירים, אלא חווים אותו דרך אמצעים טכנולוגיים בלבד. בכל זאת, אם תשאלו אנשים שחוו סיור מוצלח באמת, הם יתקשו לשים לב להבדלים. יש שיגידו שהסיור הווירטואלי אפילו הותיר אצלם חותם גדול לא פחות.
במקרה של סיור וירטואלי המבוסס על עקרונות המציאות המדומה, המשתתפים נמצאים בחדר ה-VR או לחלופין משתמשים במכשיר ייעודי או באפליקציה לטלפון החכם. הם מרכיבים משקפי מציאות מדומה, המאפשרים לחוות את העולם המדומה בצורה ריאליסטית כל כך. במהלך הסיור אנחנו יכולים לחוות את המקומות, ולעיתים גם לקיים אינטרקציות שונות עם דמויות, חפצים וכן הלאה, תוך הפעלת חושים שונים. מעבר לעיניים, הסיורים הווירטואליים עובדים פעמים רבות על חוש השמיעה, המישוש וכן הלאה.
כאן תמצאו כמה המלצות של Google לסיורים וירטואליים מוצלחים מאוד.
אלו הם המקרים בהם סיורים וירטואליים הופכים לרעיון מצוין
כבר מעצם ההגדרה הבסיסית שלהם, אפשר להבין כמה מהשימושים העיקריים של סיורים וירטואליים. ניתן למצוא להם תפקיד חשוב בעולם השיווק, החל משיווק של יעדים תיירותיים ועד לאפשרות לחשוף אנשים המעניינים בנכס נדל"ן מסוים לאופן בו הוא עתיד להיראות. מבט אחד באמצעות המציאות מדומה עשוי להיות שווה אלפי מילים, ומבחינה מעשית סכומי עתק. אין הרי הרבה אמצעי שכנוע יעילים יותר מאשר לחוות את היעד באופן כמעט מלא.
סיור וירטואלי יכול לשמש לצרכי מציאות מדומה בחינוך, בין השאר באמצעות סימולציה המאפשרת לתלמידים להכיר סיפור היסטורי מסוים או יעד רחוק: ההנחה, העומדת בבסיס התורה של משחוק בלמידה, היא שדרך משחק והנאה אפשר למקסם את העברת הידע. ניתן לבקר במסגרת הסיור באתרים היסטוריים, במוזיאונים ובשלל מקומות שנהפכים לנגישים הרבה יותר בזכות הטכנולוגיה. שימוש נפוץ נוסף בסיורים וירטואליים בפרט ובמציאות מדומה בכלל הוא בתחום הרפואה, כאשר הסיור במקרה הזה יכול להיות בגוף האדם עצמו.
במהלך השנים הפכה המציאות המדומה לשחקן מרכזי גם בזירת הלחימה, למשל בכל הנוגע לתוכניות האימונים של חיילים או כוחות הביטחון, לסימולציות המדמות מצבים שונים בלחימה ועוד. ניתן באמצעות תחקיר מקדים לבצע סיורים מוקדמים באזורים בהם עשויה להתבצע פעילות ביטחונית, להכיר את התנאים השוררים בהם, את הסיכונים שעשויים להיות מוצבים בפני החיילים וכן הלאה. חשבו למשל על צוות היוצא למשימה בכפר עוין, וביתרונות של ההיכרות המוקדמת עם כל רחוב, פינה או מבנה אותה ניתן להשיג בחלק מהמקרים דרך כלי המציאות המדומה.
איך בונים סיור וירטואלי מושלם?
סיור וירטואלי, בין אם באמצעות מציאות מדומה ובין אם לא, אינו דבר פשוט לביצוע. למעשה, זוהי נחלתן של חברות מקצועיות הפועלות בשדה המשחק בלבד. ראשית, יש כאן צורך בציוד מתקדם המאפשר להפיק את הסרטונים, ובשלב מאוחר יותר גם לצפות בהם בדיוק כפי שמצפים. זו הסיבה לכך שאסור להתפשר ברמה המקצועית של החברה שנותנים לה את המושכות. מומלץ לוודא שיש לה ניסיון בהפקת סרטונים וירטואליים, ובמידת האפשר גם לבקש לצפות בדוגמאות רלוונטיות לפרויקטים קודמים שלה.
הפקת סיור וירטואלי דורשת תחקיר מקיף, וחשוב לוודא שהחברה הנבחרת יכולה לספק גם את זה. בסיור מהסוג הזה אין ולו פריט אחד מקרי, כשכל אובייקט בפריים התווסף אליו בכוונה תחילה ולכן יש לו משמעות כלשהי. אם לוקחים בתור דוגמה סיור בנכס וירטואלי, יש כאן צורך לעבור על המפרט שלו, להתאים את הסיור אליו ולהשקיע מחשבה גם בתוספות הקטנות שיכולות לעשות הבדל גדול בחוויה של המשתתפים: למשל פריטי נוי שאמנם לא יהיו חלק מהנכס המשווק, אבל בהחלט עשויים לסייע לאנשים לדמיין איך יהיה להתגורר בו. כנ"ל לגבי סיור וירטואלי במוזיאונים למשל, או ביעדי תיירות.
שאלות חשובות – וגם תשובות!
מה זה סיור וירטואלי?
סיור וירטואלי, כנובע משמו, הוא סיור המתבצע מבלי שהאדם נוכח במקום באופן פיזי. כדי ליצור סיורים וירטואליים יש צורך בטכנולוגיות מתקדמות, החל מצילומי 360 של כל פינה במתחם המצולם ועד ליישומי מציאות מדומה, שלוקחים את החוויה מספר צעדים קדימה. הם מאפשרים לחוות את המקום באופן מלא, לעיתים קרובות תוך שימוש ביותר מאשר חוש הראייה בלבד.
אילו שימושים קיימים לסיורים וירטואליים?
ניתן ליישם סיורים וירטואליים בשלל תחומים, בין אם שיווק (למשל סיור וירטואלי לעסק או למוזיאון), חינוך והעברת ידע, תיירות, רפואה (סיור בגוף האדם), צבא וביטחון – והרשימה עוד ארוכה. חברה המפיקה סיורים מהסוג הזה תוכל לבצע אותם בהתאמה מלאה לצרכי הלקוחות ולמטרות הסיור.