אלו 5 הטרנדים החמים של 2021 בעולם המציאות הרבודה,
וכך הם הולכים לשדרג לנו את החיים בשנה הקרובה
בשנה שבה תעבורת הרשת זינקה בחסות מגפת הקורונה, אין זה פלא שגם תחום המציאות הרבודה קיבל דחיפה חסרת תקדים. מי אמר שלסגרים ולריחוק החברתי אין יתרונות? 😊
בשל כל אלו, עפי" חברת MarketsandMarkets שווי שוק המציאות הרבודה עומד על 15.3 מיליארד דולר. לנוכח המשך הצמיחה של התחום, מהן המגמות שצפויות לאפיין אותו בשנת 2021 – ואיך הן הולכות להשפיע על החיים שלנו?
למדוד בגדים בלי לצאת מהבית
למרות הגידול המתמיד בהיקף הרכישות אונליין, אחד החסמים שעדיין מונעים מקונים פוטנציאליים להזמין בגדים באינטרנט הוא חוסר היכולת למדוד אותם. בשנים האחרונות צובר תאוצה פתרון אפשרי לבעיה זו, בדמות חדר מדידות ווירטואלי: פתרון מבוסס AR המאפשר לקונים "למדוד" פריטי לבוש דוגמת בגדים, נעליים ומשקפיים בלחיצת כפתור.
בעוד שפתרונות מסוג זה היו קיימים טרום הקורונה, הצורך לשמור על ריחוק חברתי הגביר את השימוש בהם גם בקרב אנשים שאולי נרתעו מכך בעבר. לאחר שאוכלוסיות רבות נחשפו לנוחות הקנייה מרחוק בעזרת חדר המדידות הווירטואלי, הצפי הוא להתחזקות המגמה גם לאחר שהקורונה תהיה (בשעה טובה) מאחורינו.
מעוניינים בכל זאת להגיע לחנות? ברבות מהחנויות תצפה לכם בשנה הקרובה מראה חכמה, שתאפשר לכם גם למדוד פריטים וגם לקבל הצעות חכמות בהתאם לצרכים שלכם.
ללמוד איך להשתמש במכשירים
(בלי לקרוא מדריכי שימוש מעצבנים)
איך אנחנו אוהבים לעשות אנבוקסינג למכשיר או גאדג'ט חדש שקנינו. לקרוא את מדריך השימוש באורך עשרות עמודים? קצת פחות. בשנת 2021, יותר ויותר אפליקציות מבוססות מציאות רבודה יסייעו לנו לפתור את כאב הראש הזה: כל מה שצריך לעשות הוא לכוון את הסמארטפון למכשיר המדובר (למשל מכונת קפה) – והאפליקציה תוסיף עליו רבדים שימחישו מה עושים כל כפתור וכל פונקציה.
לייצר חוויית נהיגה בטוחה יותר
ישנם אמצעים טכנולוגיים (כמו שימוש בטלפונים חכמים) שיכולים להסיט את תשומת הלב מהכביש, וישנן טכנולוגיות שדווקא ממקדות את תשומת הלב במה שחשוב כדי שנוכל להגיע ליעד בשלום.
כזו היא טכנולוגיית המציאות הרבודה, שמסייעת לנהגים לזהות סכנות פוטנציאליות באמצעות סימון בולט שלהן. מתוך מטרה זו פיתחה ניסן את טכנולוגיית Invisible-to-Visible: להסב את תשומת לב הנהגים לסכנות אפשריות, דוגמת עצמים מסוכנים. המערכת יכולה גם להפנות את המיקוד של הנהג חזרה על הכביש, כאשר תשומת הלב שלו נודדת למקומות אחרים. ככל שטכנולוגיית המציאות הרבודה תתפתח ומחיריה יהיו נגישים יותר, כך נראה בשנה הקרובה יותר ויותר מכוניות שעושות בה שימוש כדי ליצור חווית נהיגה בטוחה יותר.
טרנדים במציאות רבודה- לנווט בקלות בתוך המבנה
יש המצאות שקשה להבין איך הסתדרנו בלעדיהן. Waze למשל. זוכרים איך היינו צריכים לנווט או להדפיס הוראות הגעה כדי להגיע למקום שאנחנו לא מכירים? כך נראתה המציאות שלנו רק לפני עשור. והיום? אנחנו לא יכולים לדמיין את החיים בלי Waze. אבל מה קורה כשצריך להגיע לחדר ספציפי בתוך מתחם גדול כמו קמפוס או בניין רחב ידיים? את כאבי הראש וההתברברויות צפויה לפתור בשנת 2021 טכנולוגיית המציאות הרבודה. כל מה שהמשתמש צריך לעשות הוא לפתוח את האפליקציה בטלפון, ולעקוב אחרי החיצים שמופיעים על גבי המסך:
היישומים של ניווט מבוסס AR הם רבים: מהיכולת של עובד להגיע לחדר ישיבות שהוא לא מכיר או של סטודנט להגיע למיקום ספציפי בקמפוס – ועד שימושים מסחריים כגון הגעה למיקום מסוים בחנות שמכיל את הפריט הרצוי.
להגיע לאירוע או מסיבה בלי לצאת מהבית
מה שנראה עד לא מזמן כמובן מאליו – השתתפות באירועים מרובי משתתפים, הפך בחסות הקורונה לאתגר לא פשוט. אחת הדרכים להתמודד איתו היא באמצעות יצירת אירועים מרובי משתתפים במרחב הווירטואלי. זאת באמצעות טכנולוגיית AR שמאפשרת למשתתפים לבחור דמות אווטאר, ולקיים אינטראקציות חברתיות עם משתתפים אחרים במרחב.
באופן הזה אפשר לקיים אירועי ספורט, ירידי תעסוקה וכפי שכתבנו כאן – אפילו להשתתף במסיבות המוניות בלי לצאת מהבית.
הקורונה שינתה ללא הכר את מציאות חיינו. בכל הקשור לעולם ה- AR, המציאות הזו דווקא השתנתה לטובה. לא ברור מתי הקורונה תחלוף מהעולם, אך דבר אחד בטוח: עולם של מציאות רבודה יהיה כאן גם אחריה, וימשיך לשדרג את חיינו במגוון רבדים.