CLOSE

    צור איתנו קשר





    26/08/2020 מאת: Virtualion

    המציאות הרבודה מבטיחה – האם משקפי הולולנס 2 מקיימים?

    מה נשתנה במשקפי HoloLens 2 – הולולנס 2 של מיקרוסופט, ביחס לדור הראשון? כל הפרטים על משקפי המציאות הרבודה – אוגמנטד ראליטי, ועל דרכי השימוש בהם.

    משקפי הולולנס 2 של מייקרוסופט

    מזה שנים שטכנולוגיית המציאות הרבודה מסומנת בתור הדבר הגדול הבא אך עד עתה, ההבטחה הגדולה לא מומשה במלואה. מיקרוספט מנסה לשנות את התמונה, עם משקפי המציאות הרבודה העונים לשם HoloLens. האם מה שנראה מבטיח על הנייר – עובד גם במציאות (הרבודה)?

    לפני שנספק מענה לשאלה הזו, כמה מילים על ההבדל בין מציאות מדומה למציאות רבודה. להבדיל ממציאות מדומה שמנתקת אותנו מעולם האמיתי, מציאות רבודה מוסיפה רבדים שונים למציאות הפיזית. שימוש בטכנולוגיית המציאות הרבודה (אוגמנטד ריאליטי), יכול לגרום למשל להופעת דמות וירטואלית שמתיישבת על הספה בסלון.

    איך כל זה קשור למשקפי ה- HoloLens – הולולנס 2 של מיקרוסופט?

    משקפי מציאות מדומה שואבים את המשתמש לעולם מדומה, וניתן לעשות זאת גם באמצעות השכרת ציוד vrמשקפי מציאות מדומה למשל. לעומת זאת, מבעד לעדשות החצי שקופות של ה- Microsoft HoloLens ניתן לראות את העולם האמיתי, בתוספת עצמים תלת ממדיים המוקרנים על גבי העדשות. העצמים הווירטואליים הם למעשה הולגרמות, ומכאן מקור שמם של משקפי HoloLens: שילוב של המילים הולוגרמה (Hologram) ועדשות (Lens). ההולוגרמה משתנה בהתאם למיקום שלנו בחלל – אם מתקרבים היא גדלה ולהיפך.

    צרו איתנו קשר, ונחזור אליכם בהקדם:

    את הדור הראשון של המשקפיים השיקה מיקרוסופט אי שם בשנת 2016. מאז עברו הרבה מים בירקון, האבולוציה הטכנולוגית של עולם המציאות הרבודה הואצה – וגם מיקרוסופט לא קפאה על שמריה, כשהשיקה את HoloLens 2 עם יכולות משופרות.

    למי המשקפיים מיועדים?

    המשקפיים לא נועדו למשתמש הביתי, אלא יותר לשימושים עסקיים ומקצועיים דוגמת כלי עזר שיסייע לרופאים לבצע אבחון מהיר ומדויק יותר, אמצעי ללמידה מעשית, לשיפור תהליכי בנייה וייצור וכו'. עוד על הדרכים לשיפור ביצועים עסקיים באמצעות משקפי HoloLens 2.

    כך זה נראה:

     

    סקירה כללית

    ה- 2 HoloLens הם משקפיים עצמאיים לחלוטין, שלא דורשים חומרה נוספת או חיבור חוטי. הבונוס, לדברי מיקרוסופט: הם מצוידים בכוח מחשוב גדול יותר משל מחשב נייד ממוצע, מה שאמור להבטיח ביצועים חלקים.

    מה חדש בהולולנס 2?

    הדור השני של המשקפיים מציג מספר שדרוגים משמעותיים:

    נוחות לשימוש

    המשקל של המשקפיים הופחת משמעותית ביחס לגרסה הראשונה. בנוסף, חלוקת המשקל מאוזנת יותר: בשונה מהדור ה- 1 של המשקפיים שבו רוב המשקל היה בחזית, ב- HoloLens 2 רכיבי המחשוב הוסטו לחלק האחורי, בזמן שהחיישנים נותרו בחלק הקדמי. כל אלה הופכים את חווית השימוש במשקפיים לנוחה וקלה יותר, תרתי משמע. מכאן ועד נוחות של משקפיים רגילים המרחק עדיין גדול, אבל היי, צריך להשאיר משהו ל- HoloLens 3…

    הגדלת שדה הראייה

    בדור השני של משקפי HoloLens שדה הראייה להקרנת הולוגרמות גדול פי 2.4, באופן שהופך את ההולוגרמות המוקרנות ליותר ריאליסטיות. למרות השדרוג המשמעותי, שדה הראייה נותר מוגבל, וכאשר מסובבים את הראש, בחלק מהמקרים ההולוגרמה נחתכת.

    אינטואיטיביות

    שדרוג נוסף מתבטא ביכולת להפוך את השימוש במשקפי האוגמנטד ריאליטי לאינטואיטיבי. כך למשל כדי להזיז את אחד העצמים הווירטואליים המופיעים במרחב, אפשר פשוט "לאחוז" אותו כמו חפץ אמיתי ולגרור אותו. אמנם את החפץ הווירטואלי אי אפשר להרגיש, אך היכולת לשחק איתו בצורה אינטואיטיבית אמורה להפוך את חווית השימוש לפשוטה יותר.

    יכולות חישה

    חיישני קשתית עוקבים אחר תנועת העיניים, ומאפשרים למשל בזמן קריאת טקסט לגלול למטה "בלי ידיים", כאשר העיניים מגיעות לקצה העמוד. המשקפיים תומכים גם בפקודות קוליות וגם במחוות פיזיות (לחיצה על כפתורים ווירטואליים המופיעים במרחב).

    יתרונות מרכזיים של הולולנס 2:

    • משקפיים קלים ונוחים
    • שדה ראייה רחב
    • מעקב אחר תנועות עיניים
    • תמיכה במחוות פיזיות ופקודות קוליות

    חסרונות מרכזיים:

    • בחלק מהמקרים הדמויות נחתכות
    • מיועדת לשימוש מקצועי, עדיין לא בשלה לשימוש המוני יומיומי
    • תג מחיר גבוה

    תג המחיר של HoloLens 2 עומד על כ- 3,000 דולר ולמרות מחירם הגבוה, נכון להיום מדובר במשקפי המציאות הרבודה הטובים ביותר בנמצא.

     

    כותב המאמר הינו דוד בן משה מנכ"ל סטודיו virtualion המתמחה ביישומן של טכנולוגיות מציאות מדומה ( virtual reality), מציאות רבודה ( אוגמנטד ריאליטי) ומיקס ריאליטי ( MR).