CLOSE

    צור איתנו קשר





    06/12/2023 מאת: Virtualion

    טיולים במציאות מדומה – יישום מרתק של טכנולוגיה חדשנית

    אולי לא שמתם לב, אך הטכנולוגיה המודרנית עוסקת בין השאר בטיולים, מזה שנים רבות. אם כי לא מדובר על טיולים במציאות מדומה (שמייד נגיע אליהם). למה הכוונה? פיתוח המצלמות והמיקרופונים איפשר לנו לחוות את המתרחש במקומות רחוקים בזמן אמת ואף להיות באינטראקציה עם מי שנמצאים שם. למשל במסגרת ההמצאה המהפכנית שמכונה שח רחוק (או "טלפון" בעברית מודרנית). כמובן, הטלביזיה והקולנוע הזניקו קדימה את האפשרות "להיות" במקום מרוחק, מבלי להיות בו אישית בפועל. כיום, זמינה טכנולוגיה שלוקחת כל זאת אפילו יותר רחוק! טיולים במציאות מדומה.

    טיולים במציאות מדומה

    כיצד יוצרים טיולים במציאות מדומה?

    טיול במציאות מדומה ניתן למימוש באמצעות משקפי מציאות מדומה או קסדה מיוחדת למטרה זו. הרעיון הטכני פשוט – ליצור סביב שדה הראייה של "המטיילים" באופן מלאכותי, סביבה ריאליסטית מלאה. כך ניתן לנוע בחופשיות במרחב, כאשר התמונה מסתגלת במהירות לתנועות.

    הסביבה המוצגת מבוססת על מידע ויזואלי (ואולי גם שמע) מהאזור שבו מדובר. אך מאחר שזו סביבה "וירטואלית" ממוחשבת, ניתן גם להוסיף למידע זה כל מה שרוצים. למשל טיול מדומה באזור נוף מסוים, תוך הצגת מבנה עתיק שהיה בו במצבו המקורי.

    היתרונות הרבים

    הגעה פיזית ליעדי טיולים עשויה להיות הדבר הטוב ביותר מבחינתכם, אך לא בהכרח ולא תמיד. למה הכוונה? אלה כמה דוגמאות לכך, שגם ימחישו תועלות אפשריות של טיולים במציאות מדומה: 

    צרו איתנו קשר, ונחזור אליכם בהקדם:
    • כאשר התקציב מאתגר – טיולים הם דבר יקר. טיולים במציאות מדומה הרבה פחות. 
    • כאשר אין זמן – בחיים המודרניים העסוקים, לא תמיד יש את הזמן הפנוי לטיולים. מציאות מדומה לא רק חוסכת את זמני הנסיעות, אלא גם מאפשרת לטייל בשלבים, לפי העדפותיכם. 
    • כאשר היעד מסוכן – טיולים במציאות מדומה מאפשרים לשחות עם כרישים בצורה בטוחה, להתקרב להר געש פעיל ועוד. 
    • כאשר היעד בלתי נגיש – כך ניתן גם לטייל למקומות שמטיילים רגילים לא יכולים להגיע אליהם. כגון קרקעית האוקיינוס העמוקה במיוחד או גלקסיה מרוחקת. 
    • כאשר הנסיעה עצמה מאתגרת – בעלי מוגבלויות יכולים לטפס על הר. בעלי פחד טיסה מקבלים פתרון עקיף למטרד זה וכך גם הסובלים ממחלת נסיעה (Motion Sickness או "מחלת ים"). 

    טיולים במציאות מדומה – מה צפוי בהמשך?

    אפשרות מעניינת נוספת בהקשר זה, מציגה הטכנולוגיה של יצירת הולוגרמות. הולוגרמה מאפשרת להציג אובייקטים תלת ממדיים ריאליסטיים, ללא צורך בציוד מיוחד לצפייה בהם. עם זאת, מדובר באתגר טכנולוגי גדול במיוחד, שעדיין נמצא בפיתוח. זה אומר בין השאר, שמשתמשים בהן בעיקר להצגת אלמנטים מדומים בודדים, בתוך סביבה ממשית. עדיין לא הגענו ליצירת סביבה הולוגרפית מלאה, שבה ניתן "לטייל" ללא קסדה או משקפיים מתאימות. 

    ככלל, מציאות מדומה וטכנולוגיות דומות (כמציאות מורחבת) מוסיפות להתפתח בהתמדה. לכן מה שבטוח הוא שהעתיד בתחום זה, כולל טיולים במציאות מדומה, יוסיף להיות חדשני ומעניין.