CLOSE

    צור איתנו קשר





    08/03/2021 מאת: Virtualion

    שיפור ביצועים בארגונים: כשעולם האנליטיקה וה- VR נפגשים

    מציאות מדומה בארגונים- אימונים בסביבות מציאות מדומה מאפשרים לארגונים כבר היום לשפר את ביצועי העובדים. כך ניתוח חכם של ה- Data המתקבל בכל באימון מסייע להפיק ממנו הרבה יותר, לצורך שיפור הביצועים. 

    מציאות מדומה בארגונים

     

    בשנים האחרונות הפך השימוש בעולם המציאות המדומה לכלי משמעותי המשפר את מיומנויות העובדים, ואת יכולתם להתמודד ביעילות עם סיטואציות בזמן אמת.

    כך למשל כדי לשפר את רמת המוכנות של שוטרים למצבי אמת, נעשה שימוש בעולמות הvr על ידי אימונים באמצעות מציאות מדומה: הדמיית תרחישים כמו היתקלויות ומצבי ירי, מאפשרת לאמוד את יכולות השוטר, לגזור תובנות ולשפר יכולות שקשה מאוד לשפר מול מטרה נייחת במטווח.

    צרו איתנו קשר, ונחזור אליכם בהקדם:

    כבר כיום, ישנם גופים ישראלים שעושים שימוש במציאות מדומה כדי לשפר את ביצועי העובדים בזמן אמת. אחד מהם הוא שירות בתי הסוהר (השב"ס), שנעזר בסימולציה שיצרה חברת virtualion כדי להכשיר סוהרים להתמודדות עם סיטואציות דוגמת שריפה בתאים.

     

    Data זה כוח: אימוני ה- VR עולים מדרגה – מציאות מדומה בארגונים

    כעת מגרש האימונים הווירטואלי עולה מדרגה ומאפשר לארגונים להפיק אפילו יותר תובנות משפרות ביצועים, באמצעות הערכת ביצועים המבוססת על ניתוח ה- Data של כל אימון. כך למשל אפשר לקבל נתונים מדויקים כגון: מה היה זמן התגובה של השוטר מהרגע שזיהה איום ועד שנטרל אותו? כמה מהר הוא רץ? כמה יריות פגעו במטרה? מה היה קצב הלב של השוטר (ככלי למדידת מאמץ וקור רוח)?

    ניתוח ה- Data מאפשר למקסם את תהליכי האימון והלמידה בעזרת ניטור מדדי המפתח והצגתם בצורה של גרפים ותרשימים, לצורך ניתוח ביצועי העובד: מנתונים פיזיולוגיים ופסיכולוגיים – ועד מדדים ותובנות מרכזיות.

    כך למשל ברמה הבסיסית ביותר, אפשר לנטר ולנתח את תנועות העיניים של העובדים, כדי להבין מה היו מוקדי תשומת הלב שלהם ומהו היו נקודות העיוורון, כדי להפיק תובנות רבות ערך:

     

    כיצד אנליטיקה של המידע בסביבת המציאות המדומה, יכולה לסייע לארגונים לשפר ביצועים?

    להבין לעומק את התנהגות העובד, באמצעות ביו פידבק

    מיזוג יכולות המציאות המדומה, החיישנים וניטור המידע שמגיע מהם, מובילים לניתוח מדדים חשובים שקשה עד בלתי אפשרי למדוד בזמן אמת – כמו למשל מהירות הדופק, פעילות גלי המוח ומדדים פיזיולוגיים ופסיכולוגיים נוספים, שמספקים תמונת מצב רחבה. תמונה שכוללת לא רק את התוצאה הסופית (למשל כמה מהר השוטר הגיב לאיום), אלא מספקת תובנות על הסיבות שהובילו לזמן התגובה המהיר או האיטי. כך למשל קצב לב גבוה מדי, יכול להעיד על הקושי להתמודד עם מצבי לחץ או על חוסר מוכנות מנטאלית, שמובילה לתוצאה פחות טובה. קבלת ביופידבק יכולה לסייע להבנת הסיבות המודעות והבלתי מודעות להתנהגות בשטח, וכפועל יוצא לבניית תכנית אימונים אפקטיבית ומותאמת אישית לכל עובד.

    לחזות את הנולד – ולפעול בהתאם

    בעזרת כלי אינטליגנציה מלאכותית, התובנות המצטברות בעקבות ניתוח המידע יכולות לשמש ליצירת ניתוח תחזיתי: מודלים שחוזים את התנהגות המשתמשים על סמך ניתוח הביצועים שלהם. מודלים אלו יכולים לשמש לבניית תכנית אימונים המותאמת לצרכי המתאמן, לחוזקות, החולשות והביצועים שלו. על בסיס מודלים אלו אפשר למשל לבנות תכנית לחיזוק מדדים טעוני שיפור.

    שיפור ה- ROI

    הטמעת אנליטיקה של מידע בסביבת מציאות מדומה, מסייעת להפיק תובנות חשובות לצורך שיפור ביצועי העובדים. ככל שתובנות אלו יהיו משמעותיות יותר, ביצועי העובד וההספקים שלו יגדלו. לעומת זאת, הסיכוי לביצוע טעויות קריטיות ויקרות צפוי לצנוח. לכל אלו יש כמובן השפעה ישירה על הביצועים העסקיים ועל רמת הרווחיות של הארגון.

     

    הגדלת שביעות הרצון 

    עובד מיומן הוא בסופו של דבר עובד מרוצה, שמקבל פידבקים טובים יותר מהעמיתים לעבודה וגם מהממונים עליו. לשביעות הרצון הגבוהה יש חשיבות גם במונחים כספיים כי אחרי הכל, כשהעובד מרוצה רמת המעורבות גדלה – ורמת השחיקה והנטישה יורדות. כל אלו משפיעים על ביצועי הארגון וחוסכים עלויות יקרות.

     

    האמרה לפיה "ידע זה כוח" נכונה במיוחד בעולם המציאות המדומה, שבו ניתוח ה- Data יכול לשמש כמקפצה שמשפרת את ביצועי העובד – ומזניקה את ביצועי הארגון. צרו קשר לפרטים נוספים אודות שילוב מציאות מדומה בארגונים!