CLOSE

    צור איתנו קשר





    18/07/2021 מאת: Virtualion

    תתארו לכם – ראיון מנכ"ל Virtualion לרדיו סול – קול המקומות

    “כל דבר שיש ביכולתך לדמיין לעצמך, הוא מציאותי” (פבלו פיקסו), ראיון טלפוני עם מנכ”ל חברת virtuallion דיויד בן משה, עומד בראש חברה שמתמחה בפתרונות של מציאות מדומה, בטכנולוגיה הפקות ואירועים על הכלים שעומדים לרשותו ועל ההשלכות שלשימוש בטכנולוגיה כדי לברא מציאות מתוך דמיון ניגע בזהירות המתבקשת ושמירה על גבולות מסודרים ונקיים גם במפגש שבין מציאות רבודה / וירטואלית עם פורנו.

    הקלטת הריאיון:

     

    הנה תמלול הריאיון למי שיותר אוהב לקרוא:

    חשבתי שהדבר הכי נכון הוא להזמין את דויד בן משה, אתה איתנו?
    אהלן מה נשמע? בסדר גמור, תודה רבה שאתה מארח אותי.

    איזה כיף שאתה פה, דוד בן משה הוא מנכ"ל של סטודיו Virtualion המתמחה בכל מיני טכנולוגיות של מציאות מדומה או מציאות רבודה ומיקס ראליטי, הולוגרמות, וכל זה להביא לנו בעצם איזה שהוא סוג של מציאות אבל באמצעים טכנולוגים. אמרתי את זה נכון?

    לגמרי! מה שלומך? אני בסדר, אני מעולה איך אתה?

    צרו איתנו קשר, ונחזור אליכם בהקדם:

    אני סבבה! אני ממש סבבה! בוא תעשה לי שניה סדר, נסיתי ככה להיכנס לזה, אבל אני מודה שאני ממש חלש בקטע… מה אתה בכלל? אתה איש מחשבים, אתה קולנוען? אתה יוצר? מה אתה עושה?

    האמת שלשני שני ביטויים קלעת יפה, אז למעשה אני גם קולנוען, אני באתי מהיסטוריה של לימודי תקשורת וניהול, אומנם זה לא קולנוע אבל יש שמה הרבה נגיעה לטלוויזיה ולעוד מדיומים, ואני למעשה רוב חיי עבדתי כמפיק, מפיק טלוויזיה בכל הז'אנרים: פרסומות, סרטים וכדומה. וירטואל ריאליטי תמיד היה שם תמיד היה שם ברקע כל התחום הזה שנקרא מיקס ריאליטי, רק שהטכנולוגיה עדיין לא הייתה בשלה, זה עדיין היה משקפיים מאוד מאוד גדולות וזה היה מאוד יקר וזה עוד לא היה מיינסטרים ולכן זה עוד לא הגיע שווה לשווה בכולם.
    עד שחברת פייסבוק למעשה קנתה לפני איזה שבע שמונה שנים בערך את חברת אוקולוס, הם הצליחו ליצור משקפיים סקסיות, קלות שהמחשב…

    אז לסקסיות מיד נגיע. תן לי שניה רגע להבין, כי אני חשבתי על זה אתה בעצם דיברת על זה שאתה גם קולנוען גם לגמרי גם לא רק את העניין הזה של לוקיישן במציאות וירטואלית מייצרים לוקיישן או אני אני שניה אני אשאל את זה אחרת, אתה אתה אתה אתה יכול דרך המחשב ליצור בית או מרחב הוא רחוב, וליצור דבר לא מציאותי, אבל אבל אתם עד כמה רחוק אפשר ללכת עם זה לייצר משהו שהוא לגמרי לא קיים?

    קודם כל כן חד משמעית! אפשר להסתכל על זה בשני זרמים: זרם אחד הוא שאנחנו בעצם בונים את כל העולם, את כל העולם הווירטואלי את עולם ה- 360 באנימציה במחשב, וזורקים אותך לעולם של פנטזיה שבו הכל אפשרי. ג׳ונגלים, פיות, סימולציות… מדובר על דברים שהם טכניים הכל הכל הכל זה בעצם מה שנקרא סביבה מבוססת מחשב. ויש סביבה שהיא מבוססת ריאליזם היא בעצם מבוססת צילום על ידי מצלמות, ופה זה קצת תחום שאנחנו קצת יותר מכירים והטכנולוגיה בו שונה, בעצם הולכים עם מצלמות 360 (צילום 360) מיוחדות שמצלמות את כל החלל ולא מצלמות רק עם זווית אחת כמו במצלמות המסורתיות ואז ברגע שאתה תשים את המשקפיים אתה תמצא את עצמך ממש באותו שטח באותה מציאות זאת אומרת לא פנטזיה לצורך העניין, אלא על רצפה אמיתית, כאשר עכשיו אתה יכול להסתכל לכל הכיוונים ב-360 למטה, ימינה, אחורה בדיוק כמו בחיים האמיתים. אתה גם תוכל לשמוע סאונד של 360 זה משהו שהוא מאוד חשוב. זה שבר את כל חוקי הקולנוע, אגב כמו שאנחנו מכירים אותם, כי אתה גם לא יכול להיות בכלל בסט, קיצר עולם ומלאו.

    היום שאני מסתכל על סרט ואני מנסה ככה לחשוב לעצמי מה בכלל צולם? אומרת מה מה בכלל צולם או עובד במחשב? מה זה אומר בעצם על קולנוע? יש דבר כזה קולנוע?
    בטח שיש קולנוע, יש פה משהו חדש יש פה משהו תלת מימד הוא בעזרת משקפיים ששמים על הפנים, אתה צולל למקום אחר ואתה בעולם שהוא של 360 הסאונד הוא 360, אוקיי זה רק דוגמה טובה בקולנוע החווית שאנחנו רואים הם לא אינטראקטיביות, הם פסיביות לגמרי. נכון אתה רואה על מסך שטוח ובעצם הבמאי על ידי טכניקת העריכה בוחר לאן לקחת אותך בסיפור אין לך כל כך מה להגיד בנושא. וירטואל ריאליטי לעומת זאת אתה הופך להיות ממש דמות בתוך הסיפור שזה משנה הכל. אתה הופך להיות אינטראקטיבי ולא פסיבי מול מסך – לא רק שאתה אינטראקטיבי מבחינת ההוויה שלך אלא יש לך גם וירטואל ריאליטי ידיים אמיתיות במרחב שאיתם אתה יכול לתפוס ולהזיז אלמנטים ולפתוח חלונות כמו הסרט המפורסם שכולנו מכולם של סטיבן שפילברג עם טום קרוז שממש מזיזים חלונות באוויר וכדומה. ואתה יכול גם ללכת במרחב זאת אומרת שאם אתה תהיה בסלון שלך בבית אתה תוכל ממש ללכת בתוך הג׳ונגל שנוצר לך בסלון בבית באנימציה.

    אז אתה בעצם אתה משפיע על המציאות, אתה מייצר מציאות כאילו אתה בורא מציאות אחרת, אתה הופך את הבית הווירטואלי למציאותי בעצם זה שאתה משפיע עליו, ואתה יכול להחליט לבחור מה קורה

    לגמרי לגמרי זה למה VR למשל הולך טוב מאוד עם כל העולם ה- training עם כל עולם ההכשרות וסימולציות, למשל להטיס F16, אפשר לראות את זה היום בחברות קבלן של בניה למשל, לצערנו אנחנו כל הזמן שומעים על פועלים שנופלים עקב תאונות וכדומה, אז בעזרת VR אתה יכול ממש לאמן את העובדים שלך היום יום איך לתרגל נהלי בטיחות נכונים, אבל בסביבה אמיתית שהם באמת ירגישו שם, להפיל אותם מקומה גבוהה משלד הבניין אבל כמובן שלא יקרה להם כלום כי הכל במציאות מדומה, אבל הם ירגישו ממש שם, אז זו דוגמה מאוד מאוד טובה.

    אני ראיתי באתר המאוד המאוד מושקע שלכם כי אתם עובדים, אתם הסנדלרים שלא הולכים יחפים לגמרי.. ראיתי גם התייחסות לעולם הפורנו זה עולם שמגלגל אינספור כספים וזה מעניין את כולם וזה מרגש אותך כולם בלי שהאופציות שם בלתי נגמרות מה קורה שם עם זה?

    אתה יודע אתה נכנס איתי לעולם… תראה אני אגיד לך את האמת אני לא יודע יותר…. כן תראה אז קודם כל פורנו זו תעשיה שתמיד מגלה ראשונה את המדיום, זו תעשיה מאוד אמיצה וגם בוי.אר יש היום את תעשייה מאוד מאוד ענפה בתחום הזה, ומאותן סיבות שאמרתי ההרגשה היא מאוד ריאליסטית היא מאוד אימרסיבית.

    טריגר מאוד משמעותי לפיתוח, מביאה עניין..

    חד משמעית! קודם כל אני יכול להגיד שיש המון המון התעניינות אני יכול להגיד לך שמאז הקורונה שזה ממש היה איזה שהוא טריגר פוינט וירטואל ריאליטי, אוגמנטד ריאליטי התחלנו לקבל המון המון פניות, וזה נורא נורא מעניין.. עכשיו אני אומר את זה באמת מעיין של חוקר לאן טכנולוגיה חדשה הולכת זה מאוד מגניב, ואני בתור חלוץ בתחום הזה יכול ממש לראות את זה, כי בהתחלה קצת נלחמנו בזה ואז אתה אומר לעצמך אוקיי אבל צריך להתמקד

    הקורונה הנגישה את כולנו לטכנולוגיה מהבחינה הזאתי זה נתן בוסט מאוד מוצלח ויפה…

    בוסט מטורף, כן ובעיקר וירטואל ריאלטי בן השאר מאפשר לנו לתקשר מרחוק.. זאת אומרת שאם אתה תהיה בבית שלך ואני אהיה בבית שלי ולכל אחד מאיתנו יהיה משקפי VR, אז אנחנו נוכל להיפגש באותו חדר וירטואלי עם גוף אווטאר שאנחנו ניצור ונעצב, ובאותו חדר אנחנו יכולים לדבר ללמוד לקיים פגישות עסקיות וכדומה.

    כל זה מייצר ככה גם תזוזות בכיסא לאנשים שקצת מתקשים להתחבר לתוך זה, אבל גם הרבה שאלות פילוסופיות על מה אנחנו מחפשים מעצמנו או מהרחב החברתי שלנו בפסיכולוגיה התנהגותית, אני מבין שהיצירתיות הקלנועית שלך והיכולות הטכנולוגיות.. אתה איש מחשבים איזה ילד מחשבים כזה אני מדמיין לעצמי, איפה הפסיכולוגיה פשוט, צריך פה מישהו שמבין בבני אדם..

    לא אני דווקא לא איש מחשבים, כמו שאמרתי בתחילת השיחה אני באתי בתחום ההפקות אני מפיק ומה שמפיק יודע לעשות הוא יודע לחבר את כל התזמורת ביחד בשביל ליצור מוצר מנצח, ומפיק גם אחת היכולות אחת הכישרונות שלו זה אנשים ותקשורת, וככה לעשות את החיבורים… אז אני בעצם ממשיך את מה שעשיתי כל חיי רק עברתי להפיק את זה בטכנולוגיות אחרות זה כבר לא טלוויזיה זה כבר לא וידאו באינטרנט, זה אוגמנטד ריאליטי, וירטואל ריאליטי, שעדין יושבות על קריאטיביות זה לא שעברנו לגמרי לגירידים של מחשבים משעממים וכדומה… לא משעממים סליחה לא לכולם הבנת למה אני אומר…

    אנחנו ככה היהודים מובילים איפה אנחנו נמצאים בעולם בקטע הזה?

    אז יש כמה סטארטאפים בולטים ישראלים, אני לא יכול להגיד שאנחנו מובילים אנחנו אני חושב שאנחנו דיי מאוזנים עם כל העולם בעניין הזה, כי בעצם הייתה אותה יריית פתיחה שזה היה שהמשקפיים התחילו להיות זולות יותר ונגישות יותר ואיכותיות יותר, זאת אומרת לא היה פה למוח היהודי איזה שהוא איזה שהוא יתרון בנושא הזה, אבל כמובן שמהרגע שזה פרץ אז יש סטארטאפים מדהימים ישראלים בתחום, ואנחנו גם קיבלנו הרבה פניות מחו"ל להפיק כל מני חווית סיורים וירטואליים באתיופיה.

    אני ראיתי את הפורטפוליו שלכם באתר ואתם עושים דברים מאוד יפים

    כן כן אנחנו באמת ומכל הקשת שזה מה שהם מאוד מאוד מעניין וזה מה שהם מאוד מאתגר, זה יכול להיות החל מטיפול בחרדות עד למוזיאונים ועד לכוחות הביטחון ובאמת יש אינסוף אתגרים וכיף.

    אז יש לכם מלא העבודה שם אצלכם והיה נורא כיף וגלשתי וגלשתי, וחפרתי וחפרתי ולא יכולתי לעזוב את זה אני חייב להגיד…

    איזה כיף אתה גם מוזמן מתישהו לנסות את המשקפיים זו חוויה ממש מטריפה.

    כן אני לגמרי הולך ואני נורא שמח שהיית פה…

    קישור לראיון באתר רדיו סול – קול המקומות